SmartCrusher finalist Circular Award 2018

SmartCrusher finalist Circular Award 2018

SmartCrusher kan beton weer uiteenrafelen in de drie componenten zand, grind en cement. Hierdoor kan beton circulair ingezet worden en hoeven er geen nieuwe grondstoffen aangeboord te worden voor het maken van cement. De productie van nieuw beton en cement veroorzaakt wereldwijd namelijk enorm veel CO2-uitstoot, zelfs meer dan alle vliegtuigen bij elkaar.

SmartCrusher is volgens de jury een voorbeeld van échte circulariteit

De SmartCrusher -technologie is bewezen in kleinschalige proefopstellingen. De circulaire impact is door gebrek aan opschaling nog niet optimaal, maar er zit een enorme potentie. Het is volgens de jury een voorbeeld van échte circulariteit, waarbij gebruikte materialen weer tot het niveau van (bijna) virgin kwaliteit komen.

Circular Award 2018

SmartCrusher is 1 van de 5 finalisten voor de Circular Award 2018. Uit 140 inzendingen zijn vijf winnaars gekozen in verschillende categorieën, SmartCrusher bv heeft gewonnen in de categorie Bouw. Op 15 januari pitchen de finalisten tegen elkaar in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De prijs gaat naar het meest iconische circulaire product of project dat laat zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

De vijf finalisten pitchen 15 januari in de Fokker Terminal in Den Haag om de Circular Award 2018 in de wacht te slepen. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag gekozen door zowel het publiek als de jury. De award wordt uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

De Circular Award is een initiatief van Nederland Circulair! en het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ van de Rijksoverheid. De award wordt uitgereikt tijdens de start van de derde Week van de Circulaire Economie.

SmartCrusher finalist Circular Award 2018

Advertisment ad adsense adlogger