MeteoViva Beste Leverancier Deutsche Bahn

MeteoViva

MeteoViva GmbH heeft het predicaat ‘Beste Leverancier van de Deutsche Bahn (DB) 2014’ gekregen. Het Duitse technologiebedrijf viel op door zijn innovatief energie-optimalisatiesysteem MeteoViva® Climate. Dit wordt sinds 2011 op diverse standplaatsen in gebouwen van DB gebruikt voor het energetisch optimaal aansturen van het binnenklimaat binnen de gestelde kwaliteitscriteria. De manier waarop het bedrijf energie-efficiëntie concretiseert in gebouwen en medewerkers motiveert in het bewust omgaan met energie, was doorslaggevend voor de jury.

Categorieën

Wereldwijd maakt Deutsche Bahn gebruik van 35.000 leveranciers. MeteoViva was een van de 18 genomineerden voor een van de 5 prijscategorieën. De prijs wordt om de 2 jaar toegekend. De ‘Supplier of the Year’ wordt toegekend aan bedrijven die de drie pijlers van de concernstrategie DB2020 optimaal realiseren. Dit zijn Milieu, Economie en Sociaal. Dit jaar waren de selectiecriteria vooral gericht op milieu-oplossingen.

Werking

MeteoViva Climate past het binnenklimaat van gebouwen aan aan de gebruikers in plaats van andersom. Meerdere keren per dag berekent een computer de ontwikkeling van de binnentemperatuur voor de komende dagen in de verschillende zones van het gebouw aan de hand van een simulatiemodel. Deze simulatie van het binnenklimaat in een gebouw houdt rekening met alle belangrijke factoren die van invloed zijn op het binnenklimaat, zoals lokale weersgegevens, opslagcapaciteit, verlichting en de kwaliteitseisen van het binnenklimaat.

Pilot

In 2010 startte DB een pilotproject in een van zijn onderhoudswerkplaatsen in standplaats Krefeld. In het eerste jaar reduceerde MeteoViva® Climate de verwarmingskosten met ongeveer 40 procent en realiseerde een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat. MeteoViva Climate is nu operationeel in 9 standplaatsen van DB. In Duitsland, Nederland en Zwitserland is MeteoViva Climate operationeel in meer dan 40 gebouwen. In Nederland wordt MeteoViva Climate vertegenwoordig door Crijns Enery Controlling.

Advertisment ad adsense adlogger