Drone laat Apple Campus 2 zien

2014-10-15 Apple Campus 2

Al eerder was bekend dat Apple een nieuw hoofdkwartier aan het bouwen is. Vandaag is er een video naar buiten gekomen waarin de vorderingen van Apple Campus 2 (het nieuwe hoofdkwartier) te zien zijn. Het filmpje is gemaakt met een drone.

Apple wil het gebouw, waaraan Steve Jobs nog heeft gewerkt, in 2016 in gebruik nemen voor 14.000 medewerkers. Het ontwerp is niet alleen bijzonder, maar moet ook een ecologisch verantwoord complex worden. Nu is ook meer duidelijk geworden over de duurzame en milieuvriendelijke insteek waarmee Apple Campus 2 is ontworpen. Het complex verbruikt 30 procent minder energie dan het gemiddelde kantoorgebouw en maakt uitsluitend gebruik van zonne-energie en andere duurzame energiebronnen.

Volgens Apple-topvrouw Lisa Jackson is een groot deel van het terrein straks bezaaid met bomen en planten. Het hoofdgebouw moet dankzij natuurlijke ventilatie 75 procent van het jaar zonder airconditioning of verwarming kunnen. Apple stelt 1000 fietsen beschikbaar aan het personeel. In Apple Campus 2 gaan uiteindelijk zo’n 13.000 technici aan het werk. Het complex is naar verwachting in 2016 klaar. Een bijzonder bouwproject, dat past in de huidige tijd.

Advertisment ad adsense adlogger