A1: start werkzaamheden in februari

Werkzaamheden A1

Om de filevorming op de A1 te verminderen, gaat Rijkswaterstaat ter hoogte van de aansluiting Bunschoten naar knooppunt Hoevelaken de weg verbreden. In de richting van Amsterdam–Apeldoorn komt er een rijstrook bij (van 2 naar 3).

De werkzaamheden voor de verbreding van de A1 starten op dinsdag 17 februari en worden uitgevoerd door Van Gelder/Mobilis.

Verbreding A1

Allereerst worden er voorbereidende werkzaamheden getroffen, zoals het verwijderen van bomen. Tussen 17 februari en 2 maart worden er drie versmalde rijstroken gerealiseerd tussen de oprit Amersfoort-Noord en het knooppunt Hoevelaken. Verder starten de graafwerkzaamheden en het aanvoeren van grond, grind en zand voor het nieuw te bouwen zuidelijke viaduct (Zielhorst) over het spoor Amersfoort – Zwolle. In het weekend van 20, 21 en 22 februari is de oprit Amersfoort Noord ’s nachts afgesloten. Tijdens dit weekend treft Rijkswaterstaat voorbereidingen voor het verbreden van deze oprit.

Nieuw spoorviaduct bij de Ikea

Ter hoogte van de Ikea (Brenninkmeijerlaan) bouwt Rijkswaterstaat een nieuw spoorviaduct. Dit nieuwe viaduct wordt hoger en breder dan het oude viaduct. De onderdoorgang op de Brenninkmeijerlaan wordt ruimtelijker en breder. Rijkswaterstaat bouwt dit viaduct in verschillende fasen. Het verkeer kan tijdens de bouw gewoon door blijven rijden, op een enkele uitzondering na.

Lees hier over het grootste wegenproject in tien jaar.

Advertisment ad adsense adlogger