10 appartementen per dag bouwen

10 appartementen per dag bouwen aan woongebouw Performance Factory

In Enschede wordt in rap tempo aan woongebouw Performance Factory gebouwd. VolkerWessels ‘snelbouwt’ daar samen met haar partners* 10 appartementen per dag.

“Performance Factory is een duurzame wooncommunity die bestaat uit 185 appartementen en 17 woon-werkstudio’s”

10 appartementen per dag

Het woongebpow wordt gerealiseerd in opdracht van Bundle, een samenwerking tussen Domijn en de Veste. Door de appartementen grotendeels in de fabriek te bouwen, kunnen er circa 10 appartementen per dag worden gemonteerd.

starters in Performance Factory

De betrokken wooncorporaties zetten zich samen in om ruimte te maken voor jongeren in Enschede. De appartementen en woon-werkstudio’s zijn daarom specifiek bedoeld voor young professionals en starters op de arbeidsmarkt, waarbij wonen, werken, ontmoeten en talentontwikkeling centraal staan. De begane grond is bestemd voor commerciële en maatschappelijke partijen.

Realisatie Goossen Te Pas en De Groot Vroomshoop

Goossen Te Pas is verantwoordelijk voor de bouwcoördinatie en de realisatie van de basis: een traditionele onderbouw die bestaat uit metselwerk, kalkzandsteen, prefab vloerelementen en staalconstructie. Op deze traditioneel gebouwde basis worden massief houten woonmodules geplaatst.

Kant-en-klare appartementen

De massief houten appartementen van Performance Factory komen compleet met onder andere een keuken en sanitair uit de fabriek van De Groot Vroomshoop in Enschede en worden vervolgens gemonteerd op de bouwplaats. Door een precieze en gedegen voorbereiding en de juiste partners is het tempo hoog, per dag worden er circa 10 woningen gerealiseerd.

Circulair

Een groot deel van de appartementen zijn van massief, gecertificeerd hout. “Hout heeft een positieve invloed op de gezondheid van bewoners en het heeft van nature een isolerende werking. Gecertificeerd hout is daarnaast een circulair bouwmateriaal, draagt bij aan de het vastleggen van CO2 en het behoud van bossen wereldwijd”, aldus VolkerWessels.

Duurzaam

In het hart van het Performance Factory komt een groene binnentuin en ook aan de gevels is straks groen te vinden. De beplanting zorgt ook voor verkoeling in de zomer en het vangt het regenwater op. Het gebouw wordt natuurlijk voorzien van zonnepanelen en is aangesloten op het duurzame warmtenet van Nederland van Ennatuurlijk. Zo wonen de huurders straks in een duurzame en energiezuinige woning.

*De Groot Vroomshoop en Goossen Te Pas.

10 appartementen per dag gebouwd bij woongebouw Performance Factory. Lees ook: 8.000 flexwoningen voor woningbouwcorporaties.

Advertisment ad adsense adlogger