Tweede woontoren bij nieuwbouw Podium in Amersfoort

Tweede woontoren bij project Podium in Amersfoort op hoogte

Na de eerste woontoren bij project Podium in Amersfoort is nu ook de tweede op zijn hoogst. De woontoren telt zestien lagen. ook het liftdak is afgesloten en daarmee is het hoogste punt bereikt.

“De toren telt 16 woonlagen en is onderdeel van project Podium met 440 nieuwe woningen”

Project Podium

Het appartementencomplex van Vesteda is onderdeel van het project Podium, dat bestaat uit 440 nieuwe woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen. In totaal komen er in de woontoren van Vesteda 68 appartementen. Deze zijn in de ranke toren op de kop van het complex, direct naast NS-station Amersfoort Vathorst. De oplevering van het complex wordt eind dit jaar verwacht.

Duurzaam en groen

Fase 1 van Podium bestaat uit een woongebouw voor Vesteda, een woongebouw voor de Alliantie en koopwoningen. Onder de gezamenlijke binnentuin ligt een parkeergarage. Heijmans sluit alle woningen in project Podium aan op één grote WKO-installatie, bestaande uit een warmte- en een koudebron.

Podium krijgt groene ruimtes: de Common Green en de Landschapszone. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Dit is straks een park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, zitjes en halfverharde paden.

Het plan voor de Landschapszone aan de noordoostzijde is een wadi-landschap met waterberging en volop aandacht voor ecologie en natuur in Amersfoort Podium.

Lees verder onder de afbeelding.
Tweede woontoren bij project Podium in Amersfoort op hoogte
René Tim van Vesteda en Remco Melgert van Heijmans gaven het startsein voor de plaatsing van het hoogste punt.

Mix in Podium

René Tim van Vesteda: “We realiseren hier duurzame woningen op een goede bereikbare plek die door de mix van sociale, midden-huur en vrijesector-huurwoningen voor verschillende huishoudens financieel bereikbaar zijn. Bovendien is het ontwerp van Klunder een mooie verwijzing naar een iconisch gebouw”.

Remco Melgert van Heijmans: “Met het hele team hebben we hard gewerkt om de zestien lagen van de woontoren te realiseren. Met deze bijzondere handeling zetten we de kers op de taart. Op naar de gevelafwerking en het binnenwerk zodat aan het eind van het jaar de nieuwe huurders hun sleutels kunnen ontvangen. Zij krijgen straks een prachtig uitzicht op het station en de groene omgeving die wordt gecreëerd”.

Tweede woontoren bij project Podium in Amersfoort op hoogte. Zie ook:
400 nieuwe woningen in Parkweelde Amersfoort.

Advertisment ad adsense adlogger