Houten woningen in nieuwbouwproject Vlaardingen

Houten woningen in nieuwbouwproject Vlaardingen

De houten woningen in nieuwbouwproject De Zangvogel in Vlaardingen Holy zijn populair bij aspirant-kopers. Bij de inschrijving gaf ruim 30 van hen een van de woningen met houten casco en gevel en vegetatiedak als eerste voorkeur op.

“In 2025 moet 10 procent van de door ons gebouwde woningen van hout zijn en in 2030 zelfs 20 procent”

Circulair

De houten woningen zijn ontworpen en ontwikkeld door Dura Vermeer Zuid West als onderdeel van het eigen circulair woningbouwconcept. Vlaardingen is de eerste gemeente waar de woningen in serie worden gebouwd en verkocht. In totaal realiseren woningcorporatie Waterweg Wonen en Dura Vermeer in de wijk Holy ruim 400 eengezinswoningen.

Aantrekkelijk

De woningen zijn inmiddels toegewezen, maar de grote interesse verrast Marc van Os, Senior Ontwikkelmanager van Dura Vermeer Zuid West, niet. “Dit zagen we ook bij de acht woningen met houten casco in een eerdere fase in De Zangvogel. Huizen van hout zien er aantrekkelijk uit en voelen plezierig, weet iedereen die op wintersport of in Scandinavië is geweest. Het is een natuurlijk product en minder milieubelastend. Ook wordt bij de bouw minder afval geproduceerd. De woningen zelf zijn milieuvriendelijk, recyclebaar en zorgen voor meer CO2-opslag. Voor de bewoners is de woning uiteraard gasloos en energieneutraal dankzij een geavanceerd klimaatsysteem.”

(Lees verder onder de afbeelding.)

Houtbouw kern van nieuwe woningbouwconcept

Houtbouw is de kern van Dura Vermeer’s nieuwe circulaire woningbouwconcept. “Dit is een van de speerpunten van ons beleid. Bouwen met hout is de toekomst. In 2025 moet 10 procent van de door ons gebouwde woningen van hout zijn; in 2030 zelfs 20 procent. Om dit echt waar te maken investeert Dura Vermeer zelf in de woningen in De Zangvogel. We geloven erin en maken er werk van. Daarom zullen we ook in de volgende fasen van het projecten woningen in hout in het aanbod opnemen.”

Houten woningen ook in volgende fasen

Allard Nieuwstraten, Procesmanager bij Waterweg Wonen: “Met Dura Vermeer hebben we afspraken over de fasegewijze realisatie van 230 energiezuinige woningen. Het was hun voorstel om een deel van die woningen in hout te bouwen. Voor ons nieuw, maar het concept dat ze ons lieten zien, overtuigde ons. Het feit dat zij zelf ook wilden investeren, versterkt natuurlijk ons partnership alleen maar. Het is dan ook fantastisch om te zien dat kopers zo enthousiast inschrijven op de houten woningen.”

Primeur voor Vlaardingen

Ivana Somers-Gardenier, als wethouder in Vlaardingen onder andere verantwoordelijk voor woningbouw: “Deze vernieuwing in De Nieuwe Vogelbuurt is onderdeel van het Actieplan Wonen, ons plan voor meer kwaliteit en diversiteit van het woningaanbod in Vlaardingen. Deze woningen in hout passen daar natuurlijk uitstekend in. Duurzaam, innovatief en in lijn met onze ambitie om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Ik ben daarom blij met de oplossing van Dura Vermeer en met de positieve reacties van kopers daarop. Het is voor Vlaardingen een leuke primeur en helpt om van Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken.”

(Lees verder onder de afbeelding.)
Houten woningen in nieuwbouwproject Vlaardingen

Houten woningen in nieuwbouwproject Vlaardingen, foto’s en tekst met dank aan Lennart van der Eerden.

Lees ook: Inspiratieboek Woningbouw in Hout.

Advertisment ad adsense adlogger