Modulaire woningen van Belle Vue Wonen

Modulaire woningen van Belle Vue Wonen

“De Nederlandse huizenmarkt zucht onder exorbitant gestegen prijzen en het wil maar niet vlotten met nieuwbouw. De huizen zijn op”, aldus ontwikkelaar Danny Diemeer van Belle Vue Wonen. Hij komt met duurzame woningen uit de fabriek die binnen een dag op locatie in elkaar worden gezet. Volgens hem de manier “om de woningmarkt vlot te trekken”.

“Gemeenten en woningcorporaties moeten zorgen dat de woningen binnen het sociale domein blijven vallen”

Het woningconcept is onlangs gelanceerd bij een presentatie voor de gemeente Heerhugowaard, volgens Diemeer een gemeente die in zijn concept gelooft. Die gemeente is met een proef gestart om bouwvergunningen sneller te verstrekken voor de bouw van modulaire woningen.

Vervolg op eerdere modulaire productie

Energy 2.0 is het vervolg op de eerste serie modulaire eengezinswoningen van Diemeer en zijn partners Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek en Heddes Bouw & Ontwikkeling. In 2015 deed de eerste versie van de woningen zijn intrede. Er was toen veel aandacht voor de modulaire en duurzame eengezinswoningen.

Compleet afgewerkt

Zeven jaar is er aan het concept gewerkt. Inmiddels zijn er meer dan tweehonderd van deze compleet afgewerkte woningen neergezet, vooral in Noord-Holland, Groningen en Drenthe. Met de daarmee opgebouwde kennis en ervaring zet men nu een volgende stap. “De afgelopen zeven jaar zijn nodig geweest om tot een volwaardig product te komen. De woningen zijn nu geperfectioneerd qua indeling en uitstraling”, zegt Diemeer.

Prijs?

De tweelaagse eengezinswoningen of gelijkvloerse seniorenwoningen zijn doorontwikkeld en kunnen nu voor iets minder dan 159.000 euro exclusief btw worden aangeboden. Daarbij is de grondprijs nog niet inbegrepen. Volgens Diemeer “is dat een zaak van gemeenten en woningcorporaties. Zij moeten zorgen dat die laag blijft, zodat de woningen binnen het sociale domein blijven vallen”.

Levering

Geïnteresseerde partijen dienen in de basis minimaal veertig woningen tegelijk te bestellen. Daarvan kan afgeweken worden, afhankelijk van locatie, situatie en capaciteit. De levertijd is een half jaar.

Info

Meer info over de modulaire woningen van Belle Vue Wonen.

(Lees verder onder de afbeelding.)
Modulaire woningen van Belle Vue Wonen

Lees ook:

CascoTotaal CompacThuis prefab bouwconcepten
– 2.000 MorgenWonen-woningen van de band gerold
RS-Housing – modulair bouwconcept met Steel Frame
– Nieuwe fabriek voor circulaire houten woningen

Advertisment ad adsense adlogger