Kleur Uw Gemeente Groen helpt gemeenten en huiseigenaren

kleur uw gemeenten groen

Recentelijk hebben Bouwend Nederland, UNETO-VNI en VNG de samenwerkingsovereenkomst getekend om samen te werken aan de ontwikkeling van ‘Kleur Uw Gemeente Groen’. Met het project moeten gemeenten en dergelijke initiatiefnemers worden ondersteund op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking voor huiseigenaren.

Het ondersteuningsprogramma van de bouw- en installatiesector is voor de gemeenten beschikbaar op een non-profit basis. Gemeenten kunnen dan ook zelf de keuze maken of zij gebruik gaan maken van deze dienst. Omdat in verschillende gemeenten al initiatieven lopen betreffend duurzame energie(opwekking) is het ook mogelijk om van onderdelen van het project ‘Kleur Uw Gemeente Groen’ gebruik te maken. Er is sprake van een volledige keuzevrijheid voor de gemeenten.

Kleur uw gemeenten groen

Het project is ontwikkeld door Bouwend Nederland, UNETO-VNI en partners. Naar ervaring die de brancheverenigingen hebben opgedaan zijn zij instaat een programma te ontwikkelen die gemeenten ondersteund om huiseigenaren te stimuleren over te gaan op duurzame energie. Als huiseigenaren op het punt staan een keuze te maken op het gebied van energiebesparing, worden zij door het programma bekend gemaakt met gekwalificeerde aanbieders. Op deze manier helpt het programma huiseigenaren de juiste investeringskeuze te maken.

Voorzitter Titia Siertsema van UNETO-VNI: ‘Deze overeenkomst tussen gemeenten, lokale aannemers en installateurs is een belangrijke stap vooruit. We gaan particuliere woningeigenaren letterlijk dichtbij huis stimuleren in het energiezuiniger maken van hun huis. Dat levert écht een win-win-win situatie op.

Advertisment ad adsense adlogger