Subsidieregeling HER+ is weer open

Subsidieregeling HER+ is weer open

Vanaf begin september is de HER+ subsidieregeling weer open. Het budget is €30 miljoen, bericht Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bent u bezig met vernieuwende projecten die leiden tot CO2-reductie in 2030? Mogelijk kunt u gebruikmaken van de subsidie Hernieuwbare Energietransitie (HER+), de opvolger van de Hernieuwbare Energiesubsidie.

“De subsidieregeling HER+ is open van 1 september 2020, tot en met 31 maart 2021”

HER+ kijkt ook naar CO2-reductie

De HER+ kijkt naar CO2-reductie in plaats van alleen naar hernieuwbare energieproductie. Daarom zijn nieuwe categorieën toegevoegd die de energietransitie met innovatie stimuleren zoals CO2-afvang en -opslag (CCS), waterstofproductie en diverse warmteproductie opties.

Helpen klimaatdoelstellingen te behalen

De HER+-projecten moeten leiden tot CO2-reductie in 2030 en daarmee helpen de klimaatdoelstellingen te behalen. Ook moeten ze besparen op de toekomstige uitgaven aan subsidies, overeenkomstig het Besluit stimulering duurzame energietransitie (SDE++). Die besparing moet groter zijn dan de subsidie die u voor het project heeft aangevraagd.

Wind op zee

Is het een project voor windenergie op zee? Dan is besparing op de uitgaven op grond van de SDE++ geen voorwaarde. Uw project moet dan wel leiden tot CO2-reductie in 2030 en tot kostenvoordelen groter dan de aangevraagde subsidie. Dit geldt bij de bouw of exploitatie van te bouwen windparken op zee in de territoriale wateren en de exclusieve economische zone van Nederland.

Meer informatie over HER+

Uw project moet passen in de beschrijving van de programmalijnen en doelstelling van de HER+. Deze vindt u in de ‘Programmalijnen Hernieuwbare Energietransitie’. Lees hier verder over de HER+ en bekijk de beschikbare downloads. De openstelling van de HER+ is op 17 juni 2020 gepubliceerd in de Staatscourant.

Lees ook ‘Advies aan Wiebes, verhoog de SDE+ subsidie’.

Subsidieregeling HER+ is weer open van 1 september 2020, tot en met 31 maart 2021. Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Advertisment ad adsense adlogger