550 nieuwe leerplekken voor The British School in The Netherlands

550 nieuwe leerplekken voor The British School in The Netherlands

The British School in The Netherlands (BSN) breidt zijn campus in Leidschenveen uit met voortgezet onderwijs en creëert daarmee 550 extra leerplekken.

De nieuwe faciliteiten bevatten veel duurzame elementen

De ontwikkeling van een middelbare school op de bestaande campus van Junior School Leidschenveen (JSL) is een bewijs van de ambitie van de BSN om een leercontinuüm (in de leeftijd van 3-18 jaar) te creëren.

Ieder jaar groter

De uitbreiding van de campus in Leidschenveen richt zich op de groeiende vraag naar internationaal onderwijs, niet alleen in Den Haag, maar in heel Nederland. De uitbreiding voegt 7.202 m2 toe aan de bestaande 9.567 m2 aan huidige JSL-faciliteiten. In september 2018 verwelkomt de school haar eerste middelbare scholieren in de brugklas (leeftijd 11-12). Het is de bedoeling dat de middelbare school elk jaar groter wordt, omdat het elk nieuw schooljaar een brugklas toevoegt.

Nieuw ontwerp campus

Naast dat het ontwerp flexibele leerruimtes bevat, beschikt de nieuwe middelbare school over dakterrassen, sportvelden, een grote sporthal en een innovatieve ‘Assembly Dome’. Deze futuristische ruimte stelt studenten van zowel het basis- als het voortgezet onderwijs in staat om een plek te delen waar ze kunnen eten, werken en presenteren. Het dak van de koepel wordt bedekt met gras voor buitenspeelruimte voor de kinderen.

Cradle to Cradle

De nieuwe faciliteiten van The British School in Leidschenveen zullen ook veel duurzame elementen bevatten die de energieprestaties zullen verbeteren zoals zonnepanelen en ventilatie met CO2-sensoren en is Cradle to Cradle gecertificeerd.

De oplevering van de eerste fase van de campusuitbreiding in Leidschenveen is gepland voor mei 2019.

Advertisment ad adsense adlogger