‘EPDM Dakboek’ gepresenteerd

'EPDM Dakboek' gepresenteerd

Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van Verenigde EPDM Systeem Producenten werd onlangs bij BDA Dak- en Geveladvies het ‘EPDM Dakboek’ gepresenteerd.

“Het EPDM Dakboek was het laatste project van Albert van den Hout”

Jubileum

De Verenigde EPDM Systeem Producenten houden zich inmiddels al 20 jaar bezig met de promotie van EPDM-dakbedekkingssystemen binnen de Benelux. Ter ere van dit jubileum werd het ‘EPDM Dakboek’ uitgegeven, een hardcover boek voor onder anderen architecten, dakdekkers en aannemers. In het boek wordt niet alleen aandacht besteed aan bijzondere projecten die van EPDM gebruik maken, maar onder andere ook aan de productie, toepassingsmogelijkheden, bevestiging, onderhoud en recyclebaarheid.

Uitreiking

Het EPDM Dakboek werd geschreven door wijlen Albert F. van den Hout. Albert is jarenlang uitdrukkelijk bezig geweest met publicaties binnen BDA, maar ook voor SBR en verschillende andere opdrachtgevers. Ook was hij grondlegger van het BDA handboek, een naslagwerk; ook wel de bijbel voor de dakenbranche genoemd. Het ‘EPDM Dakboek’ was zijn laatste project voor zijn plotselinge overlijden begin dit jaar. Het boek werd derhalve uitgereikt aan Albert’s echtgenote en eindredacteur van het boek, Ankh Brandt.

18 miljoen m2

De inspanningen van VESP in de Benelux blijken niet zonder succes. Tussen 2015 en 2016 steeg volgens de Dakmeter het marktaandeel van EPDM dakafdichtingen met 1,7% naar 21,7% van de totale dakbedekkingsmarkt. Hiermee komt het totale Nederlands met EPDM afgedicht dakvlak op 18 miljoen m2. Op de Belgische markt bedraagt het marktaandeel zelfs 41,9%; circa 16 miljoen m2 en een groei van 11% tussen 2015 en 2016.

Inzien?

Een digitale impressie van het EPDM Dakboek is hier in te zien en downloaden.

VESP vertegenwoordigt onder andere Carlisle Construction Materials, Firestone Building Products, Royal Roofing Materials en SealEco.

Advertisment ad adsense adlogger