Wauwhaus: gloednieuw studentencomplex in Maastricht

Projecten – Wauwhaus: Studentenwoningen in Maastricht

Wonen Limburg biedt aan de start van het nieuwe academiejaar in Maastricht aan zo’n 127 studenten huisvesting in het gloednieuwe studentencomplex: Wauwhaus.

“Door in te zetten op gemeenschappelijke ruimtes in Wauwhaus, ontstaat er een eigen community”

De woningcorporatie kocht het pand aan de Dr. Nevenstraat van vastgoedontwikkelaar CORES Development uit Antwerpen. Hiermee komt ze tegemoet aan de grote vraag naar zelfstandige studentenhuisvesting in Maastricht, dat recent nog werd uitgeroepen tot beste studentenkamerstad van Nederland. In enkele weken tijd was het gebouw volledig verhuurd en is het nu ook klaar om de eerste studenten te ontvangen voor het nieuwe studiejaar.

De afgelopen maanden werd het voormalige kantoorpand Europahave aan de Dr. Nevenstraat door BAM Bouw en Techniek verbouwd tot een hoogwaardige studentencampus. Het aanbod betreft voornamelijk zelfstandige gemeubileerde studio’s met een eigen keuken en badkamer.

Daarnaast biedt het gebouw negen groepsappartementen met een woonkamer, keuken, badkamer en twee of vier slaapkamers die je met je vrienden kan huren.

Gemeenschappelijke ruimtes

Behalve de woonunits beschikt Wauwhaus over een ruim aanbod aan gemeenschappelijke en multifunctionele ontspanningsruimtes, alsook over extra studieruimtes en een ondergrondse fietsenstalling.

Door in te zetten op deze gemeenschappelijke ruimtes wordt de sociale interactie tussen de studenten gestimuleerd en ontstaat er een eigen community. Hiermee onderscheidt Wauwhaus zich van het huidige aanbod aan studentenhuisvesting in Maastricht.

Peter Leyssens, Gedelegeerd Bestuurder van vastgoedontwikkelaar CORES is tevreden met het resultaat van dit nieuwe concept: “Het was voor ons snel duidelijk dat een vernieuwend concept van studentenhuisvesting een meerwaarde zou betekenen voor deze belangrijke gemeenschap in de stad. Wauwhaus is dan ook meer dan studentenkamers. Het is een plek waar je naast wonen, vrienden kan ontmoeten, ontspannen en natuurlijk (samen) studeren. Dit smaakt zeker naar meer!”

(Lees verder onder de foto.)

Aanbod Maastricht

Wonen Limburg wil met dit pand studentenhuisvesting in de stad toevoegen met een passende prijs-kwaliteitverhouding. Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg: “Er is veel particulier aanbod in Maastricht. Daar is dit een mooie aanvulling op. Bovendien zorgen we door ineens in één pand zoveel kamers aan te bieden voor een welkome clustering. Dat is mede op verzoek van de stad en universiteit. Veel versnippering legt druk op de wijken. Ook zij vinden het daarom belangrijk dat woningcorporaties investeren in (zelfstandige) studentenhuisvesting.”

Dat ook de studenten zelf deze woonvorm wel zien zitten, blijkt uit het feit dat de kamers in enkele weken tijd allemaal verhuurd zijn, zonder een voorafgaand fysiek bezoek. Tom Kissels van Huizen Beheer Maastricht bevestigt: “Zeker de buitenlandse studenten gaven bij hun inschrijving aan dat ze bewust kozen voor dit concept met veel gemeenschappelijke ruimtes en aandacht voor comfort, zodat ze makkelijker contact kunnen leggen met andere studenten.”

Renovatie- en bouwtraject

Begin dit jaar startte BAM Bouw en Techniek met de verbouwing die bestond uit zowel bouwkundige als installatietechnische werkzaamheden. Gelijktijdig met de herontwikkeling voerde BAM energetische maatregelen uit die het kantoorpand uit de jaren negentig verduurzamen van energielabel C naar het energiezuinige label A.

Wauwhaus: Studentenwoningen in Maastricht.

Advertisment ad adsense adlogger