PVC-vloer beste keuze bij wateroverlast?

PVC-vloer beste keuze bij wateroverlast?

PVC-vloerbedekking is steeds vaker de eerste keuze van mensen die een nieuwe vloer kiezen. Sommige mensen kiezen een PVC-vloer omdat deze tegen water zou kunnen. Dat lijkt een goede keuze gezien de steeds vaker voorkomende wateroverlast door hevige regenbuien en overstromingen. Is een PVC vloer inderdaad een goede keuze als het om wateroverlast gaat? Met andere woorden:

Is een PVC-vloer waterdicht?

PVC staat voor Polyvinylchloride. De belangrijkste component van PVC is vinylhars. Deze kunsthars is ontstaan door de polymerisatie van vinylchloride. PVC wordt gebruikt voor het maken van waterleidingen, vloerplaten, tegels, waterdichte verpakkingsmaterialen, regenjassen, douchegordijnen en vele zaken die beschermd moeten worden tegen water. Je zou dus zeggen dat een vloer van PVC waterdicht is.

PVC raakt niet snel beschadigd door vocht

Het materiaal PVC is inderdaad waterbestendig en dus waterdicht. Zolang PVC niet langdurig wordt blootgesteld aan vocht, zal de vloer niet worden beschadigd als gevolg van schimmel door vocht. Ook zal de vloer niet worden beïnvloed door de omgevingstemperatuur of door vochtige lucht.

Verlijmde PVC-vloer minder waterdicht

PVC zelf is dus waterdicht, maar de lijm die voor de PVC-vloer wordt gebruikt kan niet lang worden blootgesteld aan vocht. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden tijden het PVC leggen. Als je een waterdichte vloer wenst, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een PVC-vloer met kliksysteem in plaats van een verlijmde PVC-vloer. Denk ook aan een waterdichte onderlaag voor de PVC-vloer als deze bestand moet zijn tegen wateroverlast.

Brandwerend

PVC is niet alleen watervast, maar ook vlamwerend. Bij het verbranden van PVC komt chloor vrij en chlooratomen remmen de verbranding. Dat kan ook een argument zijn om te kiezen voor een PVC-vloer.

Minder slipgevaar

Als PVC-vloeren een slijtvaste laag hebben met speciale antislip eigenschappen, zal je minder gemakkelijk uitglijden in het geval van water op de vloer. Dit is een vereiste voor vloeren in openbare veiligheidseisen zoals luchthavens, ziekenhuizen en scholen.

Polyvinylchloride-vloer beste keuze bij wateroverlast?

Advertisment ad adsense adlogger