Bouwopleidingen gaan samenwerken als ‘Bouwopleiders’

Bouwopleidingen gaan samenwerken als 'Bouwopleiders'

Zeven brancheopleidingsinstituten in de bouw en infra hebben een akkoord getekend voor samenwerking. Op 31 maart werd tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Bouwend Nederland de introductie van ‘Bouwopleiders’ gevierd, zoals de samenwerkende bouwopleidingen zichzelf noemen. Het gaat om de Betonvereniging, BOB, Bouwcirkel, Bouwend Nederland Academy, Bouwmensen, Civilion en KOB werd dit bekrachtigd. Ook Bouwend Nederland onderschreef het manifest.

Bouwend Nederland bericht dat ‘in de recordtijd van nog geen acht maanden’ een verregaande samenwerking is gerealiseerd. Met de oprichting van Bouwopleiders wordt de kennis, kunde en ervaring van de zeven bouwopleidingen gebundeld en worden alle opleidingen via één loket aangeboden. Het zijn stuk voor stuk opleidingen en ontwikkeltrajecten die een kwaliteitsstempel hebben en die aansluiten op de behoefte in de markt.

Gezamenlijke pet

Vice-voorzitter Henk Homberg van Bouwend Nederland sprak in zijn speech over de samenwerking als middel om nog niet ontdekte behoeften in de markt te ontdekken en werk te maken van het vermarkten van innovaties. “Daarnaast zie ik ook goede mogelijkheden om met elkaar onze opleidingen aantrekkelijker en efficiënter te maken.” Marcel van Lieshout van Bouwend Nederland: “Alle zeven instituten zullen hun eigen naam behouden maar wel met één Bouwopleiders-pet naar buiten treden. Om de verbondenheid te onderstrepen wordt er, mede door een financiële injectie van Bouwend Nederland, binnenkort een nieuwe gezamenlijke website gelanceerd.” Een nog aan te stellen kwartiermaker moet er vervolgens voor zorgen dat Bouwopleiders verder in de steigers wordt gezet.

Opleidingsloket voor bouwopleidingen

Er zal nauw samengewerkt worden met het nieuwe Kenniscentrum duurzame inzetbaarheid, dat eerstelijns advies gaat geven over onder meer loopbaanontwikkeling, PAGO en medische zaken. Vanuit dit centrum wordt, waar nuttig en nodig, doorverwezen naar Bouwopleiders. Homberg: “Met deze opzet stel je mensen in staat om zich steeds verder te ontwikkelen en in elke fase van hun carrière het beste uit zichzelf naar boven te halen.” De bestuurders van de instituten en die van Bouwend Nederland zagen het belang van één werkgevers opleidingsloket volgens Homberg al vroeg zitten. “Daarmee wordt het mogelijk om de opleidingscultuur een flinke boost te geven. Het is nu aan Bouwopleiders om dat waar te maken.”

Advertisment ad adsense adlogger