Koninklijke Staalfederatie onder paraplu FME

Koninklijke Staalfederatie onder paraplu FME

Koninklijke Staalfederatie gaat de samenwerking intensiveren met ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME. De Staalfederatie is op zoek naar een duurzame voortzetting van de vereniging.

“Een strategische fit met onze branches, zodat we elkaar kunnen versterken”

Koers en focus

De organisatie heeft haar nieuwe koers bepaald met een focus die past bij de actuele ontwikkelingen in de sector, zoals duurzaamheid, personeelsbeleid, digitalisering en logistiek. Dit zijn bij uitstek thema’s waarop samenwerking tussen FME en Staalfederatie tot meerwaarde leidt voor beide partijen.

Elkaar versterken

Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME: “Wij gaan altijd uit van een strategische fit met onze branches, zodat we elkaar kunnen versterken. Dat zal bij Koninklijke Staalfederatie ook zeker het geval zijn”. “De thema’s die de Staalfederatie heeft gedefinieerd sluiten perfect aan bij de drie transities waar FME zich op richt: de maatschappelijke-, de technologische,- en de arbeidsmarkttransitie”.

Meer mogelijkheden

Hans Hilbrands, voorzitter van de Staalfederatie vindt dat een gezamenlijke aanpak op, bijvoorbeeld, beleidszaken veel effectiever is dan als branche alleen. “En samenwerking en verbinding zijn op veel meer onderwerpen denkbaar. Een deel van de ketenpartners is zelf lid, of als branche eveneens aangesloten bij FME. Ook het bredere netwerk van FME biedt veel mogelijkheden”, zegt Hilbrands.

Over FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Ruim 2.200 leden zijn actief in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. FME werkt intensief samen met 30 partnerbranches.

Over Koninklijke Staalfederatie

Koninklijke Staalfederatie is een platform voor handelaren in staal en metaal en hun stakeholders, met als doel het onderhouden van relaties en het uitwisselen en vergroten van kennis. Zij vertegenwoordigt hen bij algemene overkoepelende thema’s.

Koninklijke Staalfederatie onder paraplu FME.

Lees ook: Lange levensduur staal en de voordelen als bouwmateriaal.

Advertisment ad adsense adlogger