Natuurmonumenten: “Gemeenten stop met rigoureus maaien”

Natuurmonumenten: "Gemeenten stop met rigoureus maaien"

Red de insecten! Zet de parken, slootkanten, groenstroken weer in bloei en stop met het rigoureus maaien. Natuurmonumenten roept alle gemeentes in Nederland op om insectvriendelijk te worden.

“Natuurmonumenten roept alle gemeentes op om insectvriendelijker te worden”

Stille ramp

Er voltrekt zich een stille ramp… Afgelopen 30 jaar verdween 76% van de insecten. Ook hele gangbare soorten komen niet meer voor in Nederland. Insecten leven niet alleen in de natuur, maar ook in parken, langs de sloot en in groenstroken in de straat. Daarom roept Natuurmonumenten alle gemeentes op om insectvriendelijker te worden en de politieke partijen om in hun verkiezingsprogramma’s vast te leggen dat ze stoppen met het rigoureus maaien.
Dan krijgen planten de ruimte om te bloeien en insecten een plek om te leven. Hoe meer gemeentes meedoen, hoe beter.

Petitie

Met deze petitie wil Natuurmonumenten insectvriendelijk groenbeheer bij alle gemeenten blijvend op de agenda plaatsen. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 worden nu verkiezingsplannen voor de komende 4 jaar gemaakt, is dit het moment om de partijen aan te sporen te kiezen voor natuur.

Natuurmonumenten geeft tips voor meer bloemen in parken, bermen en groenstroken. Nu ziet dat groen er waarschijnlijk tot in de puntjes verzorgd uit. Maar wilde bloemen en insecten vragen om ‘liefdevolle verwaarlozing’, wat minder maaien en wat meer zaaien. Dan krijgen planten en insecten de ruimte. En krijgen gemeentes kleur!

Advertisment ad adsense adlogger