3 tips om een energieleverancier uit te kiezen die bij je past

3 tips om een energieleverancier uit te kiezen die bij je past

Duurzaam bouwen is de trend, nu het klimaat zichtbaar aan het veranderen is. Er wordt ingezet op kunststof kozijnen, ramen met een lage Ug-waarde, enzovoorts. 3 tips om een energieleverancier uit te kiezen die bij je past.

“Vindt een energieleverancier die bij je past. Zie de 3 tips”

Groene energieleverancier?

Ook zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Los van het feit, dat er voldoende ruimte is om het aantal zonnepanelen verder uit te breiden. Consumenten kiezen daarnaast vaker voor een groen energiecontract.

Energie vergelijken

Energie vergelijken op Overstappen.nl is populairder geworden, om een energiecontract te vinden dat past bij de wensen van de consument. Het platform maakt het mogelijk om onderscheid te maken tussen groene- en grijze energie.

Tip 1: maak zelf een keuze tussen groen en grijs

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een goedkope energieleverancier, is het belangrijk om de keuze te maken tussen groen en grijs. Houd er hierbij rekening mee, dat groene energie vaak niet zo groen is als soms gedacht wordt.

Immers, groene en grijze energie komt via dezelfde aansluiting bij je woning naar binnen. Het verschil zit in het feit, dat de energieleverancier bij een groen energiecontract certificaten in groene, duurzame projecten koopt. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van grote zonnevelden of windmolens. Op deze manier wordt groene stroom opgewekt, waarmee het verbruik van grijze stroom afneemt.

Tip 2: kijk naar de voorwaarden voor teruglevering van stroom

Steeds meer huishoudens wekken zelf groene stroom op aan de hand van zonnepanelen op het dak van hun woning. Bij de keuze voor een energie leverancier is het raadzaam hier rekening mee te houden.

Welke energieleverancier biedt de gunstigste voorwaarden voor het verkopen van deze opgewekte groene stroom aan het stroomnet. Houd er hierbij ook rekening mee, dat deze regels de komende jaren zullen veranderen. Het maakt het aantrekkelijker om een thuisbatterij te kopen. Hier kun je een deel van de opgewekte groene stroom op opslaan.

Tip 3: investeren in een stukje windmolen

Een derde aspect om rekening mee te houden, is de mogelijkheid om via de energieleverancier te investeren in duurzame projecten. Participeer bijvoorbeeld in de bouw van een windmolen of de aanleg van een zonneveld.

In ruil voor je participatie in zo’n project krijg je standaard een bepaald aantal kWh gratis op jaarbasis. Deze wek je in feite op met het stukje windmolen of zonneveld wat je hebt. Naarmate er meer dagen zijn waarop de wind waait, neemt de opbrengst van het stukje windmolen toe. Zo hoef je zelf niet te investeren in dure zonnepanelen, maar wek je voor een paar tientjes wel zelf groene stroom op.

3 tips om een energieleverancier uit te kiezen die bij je past. Lees ook: Toename energieverbuik uit hernieuwbare bronnen.

Advertisment ad adsense adlogger