PROVADA 2012

Provada 2012

De appels die er lagen waren mooi groen, symbolisch wellicht ook zure appelen. Daar zal de hele vastgoedmarkt zich de komende jaren nog doorheen moeten bijten. Hoelang deze onzekere tijden gaan duren weet niemand. Desondanks was de Provada 2012 weer een levendige beurs vol met activiteiten op de verschillende podia.

Natuurlijk zag de vaste bezoeker dat een aantal grote namen ontbraken, maar deze waren door de beursorganisatie goed opgevuld door een aantal grote stands met geclusterde producenten. Ruim 21.500 bezoekers wisten de weg naar de beurs te vinden waar natuurlijk aan het einde van de dag die bekende saamhorigheid tussen het Vastgoed publiek werd beklonken met een goed glaasje. Dat is tekenend voor deze toch wat speciale beurs: ook in slechte tijden maakt de branche er wat van!

Opvallend was deze keer dat er toch wat meer op product- en product ontwikkel niveau te zien was naast de toch vaak prachtige presentaties zoals the Curve (een ontwikkeling van de Kroonenberg groep). De ‘vastgoed markt’ waar het deze dagen, even drie dagen bij elkaar om draait. Alles overigens ook dit keer in het kader van het verduurzamen en veranderen van voorheen functionele gebouwen. Anders gezegd renovatie staat voorop met thema’s als: ‘Vastgoed is dienend aan de maatschappij, en niet andersom’, aldus Anne-Marie Rakhorst van Search ingenieursbureau bv. ‘Wat willen ze werkelijk’, Dietmar Werner van Volker Wessels Vastgoed, over de wens van de klant.
Dat is ook wat Zuidpark prominent in haar stand liet zien en wat zij onder ‘the building is the network’ verstaat. Het Urban Farming Roof van het vroegere hoofdkantoor van V&D is volledig ingericht met groente en fruit voor met name de sociale kant van het kantoor beleven. Vanuit de Provada kon de bezoeker met een elektrische auto even naar het dak. Een deel van de groente stond ook in de stand.
Verderop in de hal een stand met nieuwe ontwikkelingen omtrent het thema duurzaam. Een volledig gebruik van het dak op een gebouw waarbij een transparante kas met planten zorgt voor ons CO2 gebruik binnen in het pand. De planten groeien er goed op.

Lees verder in editie 4-2012

Advertisment ad adsense adlogger