Tweedehands traplift: een duurzaam alternatief

Tweedehands traplift: een duurzaam alternatief

De tijd dat er standaard een nieuwe traplift wordt geplaatst nadat een aanvrager met succes een beroep doet op de Wmo, ligt al even achter ons. Tweedehands exemplaren zijn naast duurzaam ook van uitstekende kwaliteit en goedkoper.

Hergebruikte trapliften

Duurzaamheid is één van de speerpunten voor de overheid. We zitten midden in de overgang van een ‘wegwerp-economie’ naar een circulaire economie. Ook op lokaal niveau vertaalt zich dat in het zo veel mogelijk hergebruiken van materialen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

Inwoners die een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor het laten plaatsen van een traplift, krijgen via hun gemeente in de meeste gevallen een tweedehands exemplaar in huis. Veel hulpmiddelen zijn tegenwoordig gemaakt van hergebruikte materialen. Na een onderhoud- en schoonmaakbeurt zijn veel trapliften opnieuw te gebruiken. Mooi meegenomen: de prijzen voor tweedehands trapliften zijn een stuk lager dan die voor een nieuw exemplaar. Producten van hergebruikte materialen zijn eveneens van uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen.

Traplift huren

Een ander duurzaam alternatief is huren. Voor mensen die tijdelijk een traplift nodig hebben om naar boven en beneden te gaan, kan huren financieel een zeer aantrekkelijke optie zijn. Een traplift huren kan al voor een periode van één maand. Het maandelijkse huurbedrag is onder meer afhankelijk van de vorm van de trap en het gekozen model. Ook een huurder krijgt een traplift op maat, helemaal aangepast aan de situatie in huis. Voor de reconditionering en installatie wordt eenmalig een bedrag in rekening gebracht.

Hulp vanuit de Wmo

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal Nederlanders dat een beroep doet op de Wmo jaarlijks toeneemt. In de eerste zes maanden van 2020 ging het om ruim 1,1 miljoen mensen. Vooral het aantal Wmo-maatwerkcliënten met hulp bij het huishouden stijgt.

De Wet maatschappelijke ondersteuning is er voor iedereen die graag op een veilige manier thuis wil blijven wonen, maar dit niet meer zelfstandig kan.

Tweedehands traplift: een duurzaam alternatief.

Advertisment ad adsense adlogger