Stichting Circulair West, die zich sterk maakt voor een economie die efficiënt omgaat met haar materiaalstromen, concurrerend is en duurzaam produceert binnen de natuurlijke grenzen van de aarde, constateerde vorig jaar dat bij gebiedsontwikkelingen nog steeds grote kansen gemist worden om tot duurzamere woonwijken te komen. Zij publiceerde gisteren de ‘Verdiepingsuitgave Blauwdruk Duurzame Woonwijk’.
“Blauwdruk Duurzame Woonwijk bevat kennis en kunde van 50 bevriende bedrijven, overheid en kennisinstanties die graag circulair willen innoveren”
Stichting Circulair West besloot de kennis en kunde van haar ruim 50 bevriende bedrijven, overheid en kennisinstanties die graag circulair willen innoveren, samen te brengen in een Blauwdruk Duurzame Woonwijk. Mede om de komende jaren geen verduurzamingskansen meer te missen.
Verdiepingsuitgave Blauwdruk Duurzame Woonwijk
Gisteren publiceerden ze de verdiepingsuitgave, waarin de koplopers AW Groep, De Beelen Groep, HOEK, IDDS_ KVDK Architecten BNA, Meerlanden, Ouwehand – Bouwen & Ontwikkelen, Timpaan, Van der Hulst Bouwbedrijf en Van Rhijn Bouw BV, hun specifieke expertise op de volgende thema’s behandelen:
• Afval en grondstoffen,
• Circulair bouwen & materialisering,
• Energie,
• Gezondheid,
• Groen,
• Mobiliteit,
• Water.
Deze thema’s staan ook centraal in de inspiratiekaarten van de eerdere* uitgave en zijn bedoeld om de gebruikers samen met betrokken ketenpartners kansen op verduurzaming mee te laten nemen in het ontwikkelproces dat voorafgaat aan de woningbouw.
Samengevatte kennis en kunde
De Verdiepingsuitgave is bedoelt voor gebruikers die vragen hebben over een van de thema’s, of op zoek zijn naar meer specialistische informatie of concrete ondersteuning zoeken van een partij die hen daarbij kan helpen. In de verdiepingsuitgave tref je samengevat:
• de expertises,
• voorbeelden van toepassingen,
• de contactgegevens van de bedrijven achter de Blauwdruk Duurzame Woonwijk.
Duurzame Ontwikkelingsdoelen
In de activiteiten van deze bedrijven, koplopers binnen stichting Circulair West, zijn bovendien de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) verankerd. Door met alle betrokken partijen vorm en inhoud te geven aan gebiedsontwikkeling met behulp van de inspiratiekaarten koersen we samen op duurzamer succes!
Ook de onderliggende publicatie *Blauwdruk Duurzame Woonwijk is ook voor iedereen vrij toe te passen bij zijn of haar duurzame gebiedsontwikkeling. De thema’s die aan bod komen afval en grondstoffen, circulair bouwen en materialisering, energie, gezondheid, groen, mobiliteit en water. De blauwdruk is met name interessant voor gemeenten, ontwikkelaars, architecten en bouwers.