3D geprinte betonnen villa

Cybe 3D geprinte betonnen villa

Het Nederlandse bedrijf CyBe Construction gaat deze maand hun eerste 3D betonnen villa printen. Met de mobiele printtechnologie bouwt het bedrijf de villa ter plaatse in slechts 12 dagen, waardoor zowel de bouwtijd als de kosten aanzienlijk worden verminderd.

“Begin 2023 opende CyBe Construction een nieuwe tak in Florida”

Duurzame huisvestingsmarkt

Berry Hendriks, oprichter en CEO van CyBe Construction: “Dit is de eerste stap om de Amerikaanse markt te veroveren met onze technologie. We richten ons specifiek op de duurzame huisvestingsmarkt van het land. Daar zien we een sterke vraag naar betaalbare (huur-) woningen, die lijkt te zijn toegenomen tijdens Covid-19, versterkt door de effecten van klimaatverandering.”

Voordelen van 3D

3D-printtechnologie revolutionaliseert de bouwsector. De voordelen van 3D-printen in de bouw zijn onder andere verminderd materiaal afval, verbeterde efficiëntie en snellere bouwtijden. 3D-printtechnologie produceert ook nauwkeurige metingen en elimineert menselijke fouten, die eventueel kunnen optreden bij traditionele bouwmethoden.

Lees verder onder de afbeelding.
cybe-3d-geprinte-betonnen-villa

Samenwerking

Men heeft samengewerkt met LLG Architects en James Light, een aannemer in de industrie, om ontwerpoplossingen en 3D-printtechnologie naar Florida te brengen.
CyBe Construction is in 2013 opgericht en verbreed haar markt en mogelijkheden nu in Noord-Amerika.

Duurzaam

De 3D-printtechnologie van CyBe Construction vermindert de CO2-uitstoot van bouwactiviteiten tot wel 30 procent, bericht men. Met de technologie creëert het bedrijf huizen die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook milieuvriendelijk en duurzaam.

3D geprinte betonnen villa. Lees ook: Langste 3D betongeprinte fietsbrug ter wereld.

Advertisment ad adsense adlogger