Natuur Challenge, domein bouw gestart

Natuur Challenge, domein bouw gestart

De Natuur Challenge, een online challenge die zich via social media verspreidt waarin alle Nederlanders zich actief kunnen uitspreken voor meer natuur in de directe leefomgeving, is gestart. Deze challenge is een mede-initiatief van Domein Bouw binnen de Agenda Natuurinclusief.

De Natuur Challenge loopt van 21 maart tot en met 21 mei

Natuur Challenge

In de Natuur Challenge kan iedere Nederlander een korte vlog opnemen van ongeveer 2 minuten waarin aandacht wordt geschonken aan een verrassend stuk natuur. De vlog bevat ook een oproep aan een persoon of organisatie die een bijdrage kan leveren aan de basiskwaliteit natuur. Afsluitend wordt de Natuur Challenge doorgegeven aan twee andere personen.

Bewust

De Agenda Natuurinclusief is een initiatief van de Rijksoverheid en bedoeld om bewustwording en bekendheid te generen voor een natuurinclusieve gebouwde omgeving in Nederland en daarbuiten.

De Agenda heeft een helder doel: een natuurinclusieve samenleving waarin de natuur wordt gezien als basis van onze gezondheid en economie. In een natuurinclusieve samenleving worden natuurwaarden vergroot en wordt de positieve kracht van natuur benut. De Natuur Challenge loopt van 21 maart tot en met 21 mei. Doe jij ook mee?

Basiskwaliteit natuur als eerste levensbehoefte

De bewustwording voor meer en betere natuur wordt steeds relevanter in Nederland. De aandacht voor het belang van natuur in onze leefomgeving, met als uiteindelijke doel dat iedereen in Nederland straks in een natuurinclusieve omgeving kan wonen en werken, stijgt maar heeft nog niet een kritische massa in de samenleving bereikt.

En dat terwijl de mens de natuur nodig heeft om in de primaire en secundaire levensbehoeften te kunnen voorzien. Wetenschappelijk onderzoek heeft het belang keer op keer aangetoond, het verlaagt stress, het versterkt biodiversiteit en draagt bij aan klimaatadaptatie en voorkomt oververhitting van stedelijk gebied.

Initiatiefnemers

Deze challenge is een mede-initiatief van Domein Bouw binnen de Agenda Natuurinclusief en is bedoeld om bewustwording en bekendheid te generen voor een natuurinclusieve gebouwde omgeving in Nederland en daarbuiten.

Domein bouw

De domeintrekkers organiseren de samenwerking binnen het domeinteam, in afstemming met de domeinleider. Zij zorgen voor overzicht en voortgang, kijken naar kansen en belemmeringen. De domeinleiders en -trekkers zijn samen met de domeinteams de aanjagers van een natuurinclusieve samenleving. Victor Beumer, Senior Ecoloog bij Aveco de Bont en Senior Research Lead bij Earthwatch Europe, is domeintrekker voor Domein Bouw.

Domeinleider

De domeinleiders gaan zich inzetten om publieke en private partijen te verbinden en ze uit te dagen om een extra stap te zetten voor groen en natuur. Zij hebben elk een omvattend netwerk en een flinke dosis ervaring en expertise in hun vakgebied. Onno Dwars, CEO bij Ballast Nedam is domeinleider voor Domein Bouw.

Info

Lees meer over Agenda Natuurinclusief, over de Natuur Challenge en de eerste vlogs.

Natuur Challenge sector bouw gestart

Advertisment ad adsense adlogger