Start bouw Euryza Nouv’eau en Oeverture in Zwijndrecht

De bouw van project Euryza Nouv’eau en Oeverture in Zwijndrecht is gestart. BAM Wonen is in opdracht van AM aangevangen.

“Met Euryza Nouv’eau en Oeverture komt er in Zwijndrecht weer beweging in de woningmarkt”

Langs de Oude Maas

Wethouder Robert Kreukniet (Wonen) is blij dat er verder wordt gebouwd langs de Oude Maas: “We krijgen er 38 appartementen bij. Dat is een goede ontwikkeling in een tijd waarin de woningmarkt op slot zit. Het is niet alleen goed nieuws voor de mensen die er gaan wonen, maar ook voor andere woningzoekenden. De mensen die verhuizen naar één van de nieuwe appartementen, laten ook een woning achter die in de verkoop gaat. Zo komt er weer beweging in de woningmarkt.”

Rijstpelfabriek Euryza

Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM: Met de realisatie van Oeverture en Nouv’eau geven we verdergaand invulling aan onze belangrijke thema’s Stad- en Gebiedmaker en Gedurfde Duurzaamheid binnen Euryza. Met de ontwikkeling van Euryza wordt het terrein van de voormalige rijstpelfabriek Euryza getransformeerd naar een duurzaam, onderscheidend woonmilieu aan de Oude Maas.””

Carla Heemskerk, directeur bij BAM Wonen: “Wij zijn trots op gebiedsontwikkeling Euryza. Met deze vijfde, tevens één na laatste fase, hebben wij in totaal 169 duurzame woningen gerealiseerd op een unieke plek aan de Oude Maas in gemeente Zwijndrecht”.

Lees verder onder de afbeelding.
Start bouw Euryza Nouv’eau en Oeverture in Zwijndrecht

De officiële handeling voor de start bouw werd uitgevoerd door Wethouder Robert Kreukniet van de gemeente Zwijndrecht samen met Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij AM, en Carla Heemskerk, directeur Bouwen op Maat bij BAM Wonen, door middel van het symbolisch slaan van de eerste paal.

Euryza Nouv’eau

Nouv’eau is een appartementencomplex waarvan alle appartementen zijn voorzien van een ruime living en twee of drie slaapkamers. De meeste appartementen krijgen een balkon of terras met uitzicht op het water van de Oude Maas. De appartementen beschikken over een complete keuken en zijn volledig afgewerkt met sanitair.

Oeverture

Het complex langs de Maas is een blok met vier grote rivierwoningen met op de begane grond een grote woon/eetkeuken en op de eerste verdieping de living met eveneens een geweldig uitzicht over de rivier. De tweede en derde verdieping zijn de slaapgedeeltes. Ook de woningen worden ingericht met keuken en sanitair. Zowel de appartementen als de stadswoningen zijn bijna energieneutraal en voorzien van warmtepompen en WTW units.

Onder de koopappartementen komt een commerciële plint met daarin ruimte voor een horecagelegenheid van circa 200 m2 en tevens een verdiepte stallingsgarage.

Woongebied

In 2017 ging Euryza van start met de realisatie van twee appartementengebouwen: Landzigt en Rietvink. Deze zijn vernoemd naar twee van de vele rijstpelmolens die vroeger in en rond Zwijndrecht stonden. Niet veel later volgde appartementengebouw Rozenburg met energie neutrale woningen.

In 2020 kwam deelgebied De Eendracht op de markt, bestaande uit vijftien duurzame eengezinswoningen en drie beneden/bovenwoningen rondom een binnenhof.

High & L’Eau was het vijfde project dat AM op deze locatie realiseert en hier worden Nouv’eau en Oeverture nu aan toegevoegd. In de openbare ruimte bij deze deelplannen komt een plein in een parkachtige setting, waar bewoners kunnen recreëren en elkaar kunnen ontmoeten.

Naar verwachting wordt eind 2023 gestart met de laatste fase van Euryza aan de Ringdijk met een aanbod van eengezinswoningen.

Start bouw Euryza Nouv’eau en Oeverture in Zwijndrecht.

Advertisment ad adsense adlogger