Nieuwe impuls voor online samenwerking in infra- en bouwprojecten

Nieuwe impuls voor online samenwerking in infra- en bouwprojecten

Neanex uit Antwerpen heeft een eigen Building Information Management (BIM) collaboration platform ontwikkeld. Een totaaloplossing in de cloud voor slimme online samenwerking tussen architecten, ingenieurs, aannemers en opdrachtgevers in de infrastructuur- en bouwsector.

Het Neanex platform is momenteel geïntroduceerd bij verschillende projecten in België en Nederland voor de gehele projectlevensduur. Het platform centraliseert alle projectinformatie en elimineertongestructureerd mailverkeer volledig.

Het Neanex platform onderscheidt zich enerzijds door het efficiënt uitvoeren van complexe taken door technische projectteamleden en anderzijds door de eenvoudige manier waarop informatie wordt aangeboden aan de gebruiker. Dit geeft de digitalisering van de infra- en bouwsector een duw in de rug en verlaagt drastisch dekosten door efficiënter om te gaan met beschikbare tijd, middelen en budget. Zo worden first-time-right projecten plots mogelijk.

Prijzen

Afgelopen jaren heeft Neanex bijgedragen aan verschillende projecten die nationale en internationale BIM awards wonnen door de toepassing van de Neanex-aanpak en tools.

Voorbeelden hiervan zijn de Autodesk Excellence award voor het Ruimte voor de Waal project in Nijmegen, de globale BIM Award voor de Beatrixsluis nabij Utrecht en de BIM Award voor infrastructuur voor de Velsertunnel. Bij dit laatste project betekende dit concreet dat slechts vier objecten zoals camera’s en signalisatie tijdens de test- en opleveringsfase verplaatst moesten worden. Bij een soortgelijke tunnelrenovatie, zonder de Neanex-aanpak, waren dit meer dan tweehonderd objecten.

Waarom in BIM-samenwerking belangrijk?

Uit het gerenommeerd rapport ‘Shaping the Future of Construction’ van World Economic Forum, komen na een uitgebreide studie de meest waarschijnlijke en impactvolle bouwtechnologieën naar boven van de komende jaren. Hier staat integrated BIM als absolute koploper bovenaan.

Integrated BIM is het samenbrengen van projectleden en hun data in één werkbaar platform, dat integrale samenwerking over bedrijven heen mogelijk maakt.

Meer informatie: ‘Neanex

Advertisment ad adsense adlogger