Bewegwijzering wegennet aan Heijmans gegund

Bewegwijzering wegennet aan Heijmans gegund

Heijmans heeft de aanbesteding ‘Levering en Realisatie van Bewegwijzering’ van de Nationale Bewegwijzeringsdienst* gewonnen. De infratak van het bedrijf gaat de blauwe borden op vier van de zes percelen van het hoofdwegennet en onderliggende (rijks-) wegennet vervangen en plaatsen.

“De overeenkomst voor de bewegwijzering van het wegennet heeft een contractwaarde van 55 miljoen euro over een periode van vier jaar”

Circulair gebruik bewegwijzering

Binnen het project is extra aandacht voor duurzaamheid en veiligheid en speelde een grote rol in de uitvraag. Heijmans scoorde goed op het beperken van vervanging van onderdelen en het minimaliseren van de milieubelasting bij de materiaalinzet. In het voorstel is een plan opgenomen voor het circulair gebruiken van borden die aan vervanging toe zijn. Hiermee verlaagt de Nationale Bewegwijzeringsdienst de milieubelasting voor nieuwe borden langs het nationale wegennet.

Veiligheid

De aanbesteding is aangegrepen om ook het werkproces aan te vullen met structurele veiligheidsverbeteringen. Naast het herijken van de eigen processen, is de hele keten hierbij betrokken. In afstemming met de bordenleverancier is een andere manier van het opbouwen van de bewegwijzering rond het wegennet gevonden. Hierdoor is werken op hoogte gereduceerd. Daarnaast moet voormontage in de fabriek ervoor zorgen dat het werken in de afzetting verminderd. Beide aspecten verkleinen de kans op ongevallen, zo bericht Heijmans.

Overeenkomst

De overeenkomst heeft een contractwaarde van 55 miljoen euro over een periode van vier jaar. De terugkerende werkzaamheden rond het wegennet bestaan uit het vervangen en plaatsen van de blauwe borden. Daarnaast behoren ook werkzaamheden aan de ondersteuningsconstructies van de bewegwijzering, de lichtwegwijzers, handwegwijzers en fietsbewegwijzering op vier van de zes percelen van het hoofdwegennet en het onderliggende wegennet.

* De Nationale Bewegwijzeringsdienst is een onderdeel van Rijkswaterstaat.

Bron en beeld: Heijmans.

Bewegwijzering wegennet aan Heijmans gegund. Zie ook:
Onderhoud van de A1 en de A10 in Noord-Holland door Rijkswaterstaat gegund aan BAM.

Advertisment ad adsense adlogger