HOTA (Home of the Artists) wordt een gebouw met 250 woningen voor studenten en starters in Leidsche Rijn Utrecht. Bébouw Midreth en G&S Bouw zijn 1 november aan het project gestart.
“Vooral de gebruikers en bewoners maken straks van HOTA een bruisend bolwerk”
Kunst
HOTA wordt een dynamische en creatieve gemeenschap voor HKU-studenten en starters in Utrecht. Het gebouw wordt inspirerend en krijgt een verrassende binnentuin, berichten de bouwers.
In HOTA komen de kunststudenten vlak naast het Cultuurcluster Berlijnplein te wonen. In de plint van het gebouw komt een ontmoetingsruimte. Samen met bewoners wordt deze ruimte verder ingericht. In de binnentuin ontmoeten de bewoners elkaar aan dé Langste Tafel van Utrecht.
Vanaf het voorjaar 2024 zal de komst van de creatieve nieuwe bewoners ook al rondom de bouwplaats zichtbaar worden. Onder de startende kunstenaars is door Cazas Wonen een prijsvraag uitgeschreven om tot de oplevering het lange bouwhek met kunst te verfraaien.
Wethouder Eerenberg van Ruimtelijke Ordening Utrecht: “Leidsche Rijn Centrum groeit nog steeds en daarbij komt ook meer cultuur en creativiteit. HOTA is dan ook een welkome toevoeging aan de cultuur-as in deze wijk. De bewoners krijgen De Vrijstaat en RAUM als buren. Later volgt ook nog het Berlijnplein waar vijftig culturele organisaties in huisvesten kunnen. begeleidend is Leidsche Rijn Centrum het bruisende tweede stadshart van Utrecht”.
Samenwerking
HOTA is het resultaat van een samenwerking tussen SSH, HKU, Gemeente Utrecht, Cazas Wonen, Bébouw Midreth en G&S Bouw. Cazas Wonen heeft opdracht gegeven voor de bouw van de 250 woningen voor studenten en woonstarters. Het gebouw is ontworpen door KCAP en Studio Nuy en van Noort. De oplevering van HOTA is in 2026 gepland. Op 14 november wordt de samenwerking gevierd op het bouwterrein.
Beeld: KCAP
HOKA, 250 woningen voor studenten en starters in Utrecht. Lees ook:
Studentenwoongebouw High Five in Utrecht.
1500 flexwoningen voor sociale huur erbij in Utrecht.
600 appartementen voor werkende jongeren Utrecht.
Universiteit Utrecht stelt 16.000 m2 gebouw beschikbaar voor hergebruik.