Groene, gasloze woonwijk in Vlissingen

Groene, gasloze woonwijk in Vlissingen

Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen, John Priem, directeur Zeeland Wonen, en Gino van Driessche, directeur AM Zeeland, tekenden recentelijk de overeenkomsten voor de ontwikkeling en realisatie van 58 gasloze woningen in de eerste fase van de groene woonwijk Claverveld. Naar verwachting starten de bouwactiviteiten begin 2019.

Er komen achttien vrije kavels waar toekomstige bewoners zelf hun huis op kunnen bouwen

Claverveld ligt in de Walcherse streek op tien minuten fietsen van het centrum van Vlissingen of de historische binnenstad van Middelburg. De wijk krijgt een bijzonder groene uitstraling, met watergangen, een groene laan, diverse parkjes en een kleinschalige structuur. De architectuur van de woningen is een frisse vertaling van de landelijke Walcherse stijl. Hierdoor ontstaat er een bijzondere ruime woonwijk met een geheel eigen karakter. Claverveld ligt nabij vele dagelijkse voorzieningen en heeft uitzicht op het Walcherse landschap. Alle woningen zijn toekomstbestendig, gasloos en omgeven door veel groen en water.

Verschillende type woningen

Zeeland Wonen en AM Zeeland gaan in Claverveld fase 1 verschillende type woningen realiseren. Beide ontwikkelen 29 woningen, met een eigen karakter en kenmerken. Er komen verschillende type woningen, zoals 26 ruime twee-onder-een-kap woningen, 24 bungalows met het volledige woonprogramma op de begane grond, zeven grote eengezinswoningen en één vrijstaande woning.

De koopsommen liggen tussen € 259.000 en € 520.000 v.o.n. De gemeente Vlissingen gaat achttien vrije kavels uitgeven, waar toekomstige bewoners zelf hun huis op kunnen bouwen.

Claverveld

Participatie

De afgelopen periode is een participatietraject doorlopen en zijn er verschillende bijeenkomsten geweest, waar belangstellenden mee konden denken over Claverveld. Hierdoor konden ideeën over de toekomstige woonwijk meteen meegenomen worden in de planvorming.

De belangstelling voor Claverveld is groot, er hebben zich al meer dan 300 belangstellenden ingeschreven via de website www.claverveld.nl. Opvallend is de mix tussen jonge gezinnen, gezinnen met opgroeiende kinderen en 55-plussers.

Start verkoop

Medio dit jaar gaan de eerste woningen en de kavels in de verkoop. In samenwerking met WTS Architecten en architectenbureau SALT worden de woningen momenteel verder uitgewerkt. De realisatie van de woningen ontwikkeld door AM is in handen van Bouwgroep Peters uit Middelburg.

Meer informatie Gasloze woningen Vlissingen

Bijschrift
V.l.n.r.: John Priem, directeur Zeeland Wonen, Bas van den Tillaar, burgemeester van de gemeente Vlissingen, Gino van Driessche directeur AM Zeeland en Wethouder Sem Stroosnijder, gemeente Vlissingen.

Advertisment ad adsense adlogger