Jantje Beton en AM zoeken meest speelvriendelijke gemeente

Jantje Beton en AM zoeken meest speelvriendelijke gemeente

AM maakt de komende edities van de Jantje Beton Prijs mogelijk. De twee partijen slaan de handen ineen voor de prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland.

“Gemeenten die in aanmerking willen komen voor de Jantje Beton Prijs 2023 kunnen zich aanmelden”

Jantje Beton Prijs

In 2021 is de Jantje Beton Prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente in het bijzijn van Prinses Beatrix voor de eerste keer uitgereikt aan de gemeente Leiden, voorheen was de prijs voor individuen. De tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan de gemeente die er alles aan doet om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen.

Gezond en leren

De Jantje Beton Prijs is een stimulans voor gemeenten om inclusief speelbeleid te realiseren waardoor er meer goede buitenspeelplekken voor alle kinderen in de directe leefomgeving worden gerealiseerd. Buitenspelen is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook superbelangrijk. Door te spelen krijgen kinderen en jongeren namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en motorische vaardigheden.

Betrek bewoners en kinderen bij leefomgeving

Voor het ontwikkelen van een gebiedsidentiteit is het betrekken van belanghebbenden bij AM een onlosmakelijk onderdeel van het proces. Daarbij moeten gebieden ruimte bieden voor ontmoeting, voor alle leeftijdsgroepen.

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: “Ook kinderen moeten zich thuis voelen in hun woonomgeving. Als gebiedsontwikkelaar nemen we hierin onze verantwoordelijkheid. Door kinderen in een vroeg stadium te betrekken en ervoor te zorgen dat zij volop kunnen spelen en zich veilig in de buurt kunnen bewegen. Wij ondersteunen het initiatief om Nederland speelvriendelijker te maken dan ook van harte.”

Verbinden

Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton: “Wij zijn ontzettend blij met deze extra steun voor de Jantje Beton Prijs voor meest speelvriendelijke gemeente. Ook voor ons is het heel belangrijk dat al in een vroegtijdig stadium meegedacht kan worden door de kinderen hoe hun ideale leefomgeving eruit gaat zien. Als het zo doorgaat verliezen we anders een hele generatie aan binnenzitters!”

Aanmelden

Een vakjury en een kinderjury kiezen samen de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Dit jaar vindt de prijsuitreiking op 22 mei plaats.

De gemeenten die in aanmerking willen komen voor de Jantje Beton Prijs 2023 kunnen zich nog steeds aanmelden, kijk voor de verdere voorwaarden.

Advertisment ad adsense adlogger