Innovatieve manier tegen wateroverlast en verdroging

Innovatieve manier tegen wateroverlast en verdroging

Een nieuwe manier is op Nederlandse bodem ontwikkeld om snel en voordelig wateroverlast en verdroging te bestrijden. Het team van Hydrorock International ontdekte dat steenwol, dat is gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt, uitermate geschikt is als duurzame oplossing ter voorkoming van wateroverlast en tegen verdroging van gronden.

Infiltratieblokken

Het bedrijf ontwikkelde zogenaamde infiltratieblokken die eenvoudig ondergronds geplaatst kunnen worden om overtollig regen- en oppervlaktewater te absorberen, te infiltreren en te draineren. Door het 100% natuurlijk materiaal steenwol te gebruiken biedt het zo diverse ecologisch verantwoorde oplossingen voor het afkoppelen van hemelwater, het voorkomen van wateroverlast in steden, landelijke gebieden en sport- en recreatieterreinen. Maar ook het voorkomen van verdroging van landbouw- en natuurgronden door het bufferen en irrigeren van oppervlakte- en hemelwater op ecologisch verantwoorde wijze.

Mogelijkheden

Hydrorock® infiltratieblokken zijn in staat om met een capaciteit van 94% van haar volume overtollig hemelwater op verhardingen, in tuinen, rondom gebouwen te infiltreren en te draineren. Zo kan een blok van 360 liter maar liefst ca. 340 liter overtollig water absorberen. Grondwater wordt op zo natuurlijke wijze aangevuld en behouden voor bodemtoepassingen en voor drinkwater. Daarnaast kan het verdroging en verwoestijning voorkomen. Door voor een goede mengverhouding te zorgen kan het schaarse regenwater beter door de grond worden opgenomen en vastgehouden.

Advertisment ad adsense adlogger