Nieuwe fietsbrug geopend door tourbaas Prudhomme

Nieuwe fietsbrug geopend door tourbaas Prudhomme

Het gaat om de Heemsteedsebrug tussen Houten en Nieuwegein. In de aanloop naar de Tour de France maakt tourbaas Christian Prudhomme zich extra verdienstelijk in de regio. Staande op een boot van Rijkswaterstaat verrichtte hij de ceremoniële opening van de brug, die zondag het tourpeloton uitgeleidde uit Utrecht zal doen. Nieuwe fietsbrug geopend door tourbaas Prudhomme.

De nieuwe Heemsteedsebrug is een belangrijke schakel in een regionale fietsroute langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De 200 meter lange brug verbindt de oevers van het Amsterdam–Rijnkanaal tussen de gemeenten Houten en Nieuwegein. De nieuwe brug haalt bijna twee kilometer af van de snelste fietsroute tussen Nieuwegein en Houten en is naast de recreatieve functie dus ook van belang voor dagelijkse werk-, woon- en schoolverkeer.

Tourpeloton

Prudhomme arriveerde bij de brug in een boot met Eric Luiten, Rijksadviseur voor Landschap en Water, en werd verwelkomd met hoorngeschal. Daarmee werd gelijk het startsein gegeven voor een fietstocht van jeugdige inwoners uit Nieuwegein als Houten. De brug doet zondag gelijk goede dienst door het tourpeloton uitgeleide te doen uit Utrecht, richting Leidsche Rijn.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

De brug vormt een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van fietsroutes van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat netwerk strekt zich over 85 km uit van Muiden tot aan de Biesbosch. De fietsbrug maakt het mogelijk de forten van de monumentale Nieuwe Hollandse Waterlinie te bezichtigen, zoals Fort Vechten, Fort ’t Hemeltje, Fort Overeindseweg, de Plofsluis, Fort Jutphaas en Fort Vreeswijk. De nieuwe brug maakt onderdeel uit van het landelijke project Fiets Filevrij en is een tot stand gekomen door een samenwerking tussen Gemeente Nieuwegein, Programma Fietsfile vrij en Programma Nieuwe Hollandse Waterlinie. De brug is gerealiseerd door een consortium rondom Movares en HSM Steelstructures.

Advertisment ad adsense adlogger