‘Partners voor Water’ van start

Extreem laagwater duurder voor bouw

De 5e editie van Partners voor Water (PvW) is van start gegaan. Het programma zet Nederlandse kennis en kunde in voor een verhoogde waterveiligheid en waterzekerheid in het buitenland. Onderdelen van dit programma zijn een landenaanpak, een thematische aanpak en een subsidieregeling. 11 en 24 mei zijn er informatiebijeenkomsten in Den Haag en Utrecht.

“De wateropgave in de wereld is immens aan het worden als gevolg van alle veranderingen. We kunnen niet blijven doen wat we deden”

Waterzekerheid vergroten

Het programma Partners voor Water (PvW) is het uitvoeringsinstrument van de Nederlandse Internationale Waterambitie (NIWA). Het doel van de NIWA is het vergroten van de waterzekerheid en waterveiligheid van ruim 100 miljoen mensen wereldwijd.

Guus Schutjes (RVO, programma-manager PvW): ”De wateropgave in de wereld is immens aan het worden als gevolg van alle veranderingen. We kunnen niet blijven doen wat we deden. Met het nieuwe Partners voor Water programma willen we de uitdaging aangaan en met innovatie en doorzettingsvermogen echt impact realiseren. Onze ambitie is om samen met de Nederlandse watersector en onze buitenlandse partners het verschil te maken. We zullen veel meer strategisch en operationeel moeten gaan samenwerken, leren van elkaar en creativiteit en innovatie aanjagen.”

Veranderingen

Ten opzichte van PvW 2016-2021 zijn een aantal zaken veranderd. Zo is de landenlijst voor de landenaanpak verkleind, is er een nieuwe thematische aanpak op de thema’s ‘Nature Based Solutions’ en water-biodiversiteit-voedsel, en zal bij de subsidieregeling meer beoordeeld worden op impact. Een bijdrage leveren aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de klimaatagenda blijft natuurlijk centraal staan. Verder zal het nieuwe PvW-programma meer aandacht besteden aan inclusiviteit en biodiversiteit.

Bijeenkomsten

Wilt u meer weten over het programma en de nieuwe subsidieregeling die binnenkort opent? Meld u dan aan voor een informatiebijeenkomst:

– 11 mei van 15:00 – 17:30 uur bij RVO, Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag
– 24 mei van 14:00 -16:30 uur bij RVO, Croeselaan 15, Utrecht

Tijdens de bijeenkomst wordt de bezoeker geïnformeerd over tenderperioden, beschikbare budgetten, tenderprocedures en beoordelingscriteria. Na afloop is het mogelijk om met enkele projectadviseurs te spreken.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar administratiePVW@rvo.nl. Geef aan voor welke bijeenkomst u zich aanmeldt en met hoeveel personen u komt.

Meer weten?

Meer informatie Partners voor Water

Advertisment ad adsense adlogger