Randweg Zundert zit natuur niet in de weg

Randweg Zundert zit natuur niet in de weg

In Brabant word gewerkt aan een bijzondere randweg. De randweg, die noodzakelijk is om het verkeer uit het dorpje Zundert te weren, maakt ook een ecologische verbindingszone mogelijk.

In het Brabantse Zundert rijdt het zware vrachtverkeer door een smalle weg vol met winkels en bezoekers. De ontwikkeling van een randweg stond dan ook al lang op de wensenlijst. De plannen voor de randweg zoals die er nu liggen zijn bijzonder omdat ze rekening houden met de natuurlijke omgeving. Randweg Zundert komt midden door een groenzonering te liggen. Er komt daarom plaats voor een uitkijkpost, groenvoorzieningen, een oeverzwaluwrand en een belevenispad voor kinderen accentueren de natuurlijke omgeving.

Ecologische verbindingszone

Het waterschap Brabantse Delta staat achter de plannen. Doordat er een natte ecologische verbindingszone komt krijgen verschillende waterdieren de mogelijkheid om zich te verplaatsen tussen de natuurgebieden de Matjens, de Pannenhoef en de Krochten. Daarnaast krijgt de Kleine Beek, waarbij de randweg ligt, een gevarieerd profiel. De verschillen in de diepte van de beek en de stromingen zijn gunstig voor de gewenste vissoorten.

Ten slotte komt er ook een uitzichtpunt bij de fietsbrug. Op verschillende manieren wordt zo rekening gehouden met de natuur en biedt het gebied recreanten een natuurlijke omgeving.

Advertisment ad adsense adlogger