Tiny houses in Nijkerk

Tiny houses in Nijkerk

Er komen 28 tiny houses voor Woningstichting Nijkerk. De Heijmans One-woningen zijn geprefabriceerd en verplaatsbare huisjes die in 1 dag kunnen worden opgebouwd.

Door de druk op de woningmarkt veel vraag naar tiny houses

Tijdelijke huurwoning

De energiezuinige tiny houses zijn bijna 40 vierkante meter en worden voor gebruikt als tijdelijke huurwoning. Ze worden in het 2e kwartaal van 2018 opgeleverd.

Al geplaatst

Naast de 28 woningen die in Nijkerk worden neergezet, plaatst Heijmans er volgende maand twintig in Sneek voor woningcorporatie Accolade. In Zwolle komen in februari 2018 6 woningen te staan. Bij zorginstelling Cello in Rosmalen worden in dezelfde maand drie woningen neergezet, die als overnachtingsplaats en huisvesting voor zorgvrijwilligers gaan dienen. Daarmee is Cello de eerste zorginstelling in Nederland die de verplaatsbare woningen heeft besteld.

Onlangs plaatste men ook 20 woningen in Veldhoven. In 2016 zijn in Weert, Panningen en America 52 Heijmans ONE’s neergezet en werden er zes woningen in Schijndel in gebruik genomen. Sinds 2016 zijn er zo’n 135 geplaatst

Vraag

Men bericht dat er door de druk op de woningmarkt veel vraag naar de One-woningen bij overheden, corporaties, zorginstellingen en beleggers.

Heijmans heeft de huisjes vooral bedoeld als tijdelijke woning, maar ook vanuit particulieren is er toenemende vraag naar tiny houses. Het bouwbedrijf gaat de mogelijkheden bestuderen om ook aan particulieren te gaan leveren.

Er is breed interesse voor het tiny house concept. Lees hieronder meer over andere projecten.

Urban Cabin: een tiny house als stedelijk rustpunt
Een week lang tiny houses
Tiny house bezig aan opmars
Wie heeft het eerste Tiny House van Nederland?
Ecodorp voor huizenzoekers in de Randstad

Advertisment ad adsense adlogger