Minister Schultz adviseur voor Water Global Practice

Minister Schultz adviseur voor Water Global Practice

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is benoemd tot voorzitter van de adviesraad van de Water Global Practice van de Wereld Bank. De raad adviseert de Wereldbank vanuit inhoudelijk en politiek perspectief over wereldwijde aanpak van waterproblemen. De minister wil via deze aanstelling wereldwijd pleiten voor een preventieve aanpak van watervraagstukken.

Integrale wateraanpak

Met de Water Global Practice en de Adviesraad kiest de wereldgemeenschap een andere koers: een integrale wateraanpak voor een meer veerkrachtige wereld. De Nederlandse aanpak staat hiervoor model. Nederland heeft een lange traditie van hoe om te gaan met waterveiligheid, schaarste en waterkwaliteit. Die cultuur en aanpak maken Nederland wereldwijd concurrerend en leidend op het gebied van water.

Nederlandse kennis en ervaring

Minister Schultz: “Ik vind het een eer dat ik de jarenlange Nederlandse waterkennis en expertise mee mag nemen en samen met een groep van experts en bestuurders de Wereldbank mag adviseren op het gebied van watervraagstukken. Alleen door internationaal samen te werken en kennis te bundelen kunnen we het verschil maken voor een betere, veilige en welvarende wereld.”

Water Global Practices

Onder het leiderschap van Wereldbank President, Jim Kim is de Wereldbank georganiseerd in Global Practices. De Water Global Practice, geleid door directeur Junaid Ahmad, is de eerste Global Practice die met een dergelijke adviesraad gaat werken. Doel van de adviesraad is niet alleen om de Water Global Practice te adviseren maar juist ook om de verbinding te leggen met de andere Global Practices voor een effectieve aanpak en samenwerking. Later dit jaar zullen de overige leden van de adviesraad bekend worden gemaakt.

Advertisment ad adsense adlogger