Nieuwe stap gezet in wegverbreding A12

Nieuwe stap gezet in wegverbreding A12

Afgelopen weekend is druk gewerkt op en naast de A12. Ter hoogte van Ede is een nieuwe tunnelbak ingeschoven en een faunatunnel geplaatst. Ook wordt de verbrede snelweg tussen de knooppunten Maanderbroek en Grijsoord opnieuw geasfalteerd en voorzien van definitieve wegbelijning. De A12 was vrijdagavond volledig afgesloten voor verkeer en sinds vanochtend 05.00 uur weer open. De werkzaamheden maken deel uit van het project wegverbreding A12 Veenendaal – Ede – Grijsoord.

Uitdaging

De tunnelbak die is ingeschoven is 70 meter lang en 13,5 meter breed en weegt 3.600 ton. Otto van Lookeren Campagne, senior projectmanager van Heijmans, over het project: “Het is de grootste tunnelbak die we ooit hebben ingeschoven. Ook de nieuwe wegbelijning is belangrijk. We brengen in totaal 33 kilometer aan reflecterende lijnen aan. Het komt er op neer dat collega’s van bijna al onze wegspecialismes aan het werk zijn.”

Wegverbreding A12

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Dit om de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid te bevorderen. Natuur is een speerpunt binnen het project. Rond de zomer 2016 is de wegverbreding gereed en kan het verkeer tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen gebruik maken van drie rijstroken.

Advertisment ad adsense adlogger