Brug met composiet dek onder eigen regie uitgevoerd

Brug met composiet dek onder eigen regie uitgevoerd

De werkzaamheden aan de Wheermolenbrug in Purmerend zijn recentelijk afgerond. Hiermee is de eerste brug in de stad met een duurzaam composieten verkeersdek een feit. Gemeente Purmerend heeft het project volledig onder eigen regie uitgevoerd in plaats van het aanstellen van een hoofdaannemer.

‘Er zijn korte lijntjes met eigen techneuten of tekenaars en dat werkt voor ons heel effectief’

Het project aan de Wheermolenbrug is met voorrang opgepakt om er klachten waren uit de omgeving, de staat van de brug bleek niet goed en daarom was snel handelen van belang. Het project omving het vervangen van het oude verkeersdek met een nieuw dek van composiet en het conserveren van de staalconstructie van de brug.

Dit is de eerste brug met een composieten dek in Purmerend, maar als het aan de gemeente ligt volgen er meer. Composiet is een duurzaam en goed verwerkbaar materiaal, wat het beheer in de toekomst vergemakkelijkt.

Werken met een bouwteamconstructie

Gemeente Purmerend had de volledige regie van het project in handen. Dit betekent dat er is gekozen voor het werken met een bouwteamconstructie. Ewald Schoorl, projectleider bij gemeente Purmerend, vertelt waarom voor deze aanpak is gekozen: “We werken bij de gemeente vaak onder eigen regie, zo kunnen we met eigen specialisten aangeven wat we willen, er zijn korte lijntjes met bijvoorbeeld eigen techneuten of tekenaars en dat werkt voor ons heel effectief.”

In het ‘bouwteam’ zaten bedrijven als Griekspoor en Fibercore. Schoorl: “Wij hebben deze partijen dus zelf rechtstreeks aangestuurd. Door voor deze benadering te kiezen konden meerdere aannemers aanhaken, om op die manier andere klussen gelijk mee te nemen die ook nog moesten gebeuren.”

Advertisment ad adsense adlogger