Voor in de agenda: Bruggendag op 19 maart 2015

bruggendag

Op 19 maart 2015 vindt de Bruggendag plaats. De Bruggendag wordt georganiseerd door de Nederlandse Bruggenstichting. Het thema van het event is ‘Hollandse meesters in de Bruggenbouw’. Tijdens deze dag vertellen Nederlandse bruggenbouwers over hun ervaringen in het buitenland.

Ervaringen

Het event vindt plaats in het Auditorium Rijkswaterstaat Westraven te Utrecht. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat, Betonvereniging, Bouwen met Staal en IABSE. De dag begint om 12:45 uur. De dagvoorzitter Edo Vonk (van ARUP Amsterdam) opent het event. Hij deelt zijn ervaringen over cultuurverschillen bij (verre) buitenlandse projecten.

Aftrap

Niels Kuipers, Hoofd Engineering bij Janson Bridging BV vertelt over de Carolinabrug in Suriname. Deze brug bestaat uit twee (deel)overspanningen van beide 102 meter. Deze constructie is samengesteld op een oever en is door gebruik te maken van skidden (laten glijden) geplaatst op de definitieve opleggingen.

Vervolg

Om 14:15 uur volgt Jeremy Augustijn met zijn verhalen over de sluisdeur in het nieuwe Panama Sluizencomplex. De 3e set sluizen van het Panamakanaal is voor meer dan 80% gereed. De sluisdeuren hebben naast het keren van water ook een brugfunctie voor landverkeer tussen Noord- en Zuid Amerika.

Om 15:15 uur worden ervaringen gedeeld door Thijs Verburg, architect bij Verburg Hoogendijk Architects. Zijn bureau is actief bij het maken van bruggen in China.

Slot

Edwin Thie, (begint om 15:45 uur) ARUP Amsterdam, vertelt over het project dat in september 2014 plaats vond in Panama. Vrijwilligers hebben daar een hangbrug gebouwd. Vervolgens is om 16:15 uur de laatste spreker Koos Krispij. Hij deelt zijn ervaringen over de bouw en installatie van de Dalsfjordburg in Noorwegen. Om 17:00 uur is er een borrel.

Entree

Onderstaand een overzicht van de entreekosten:

  • begunstigers van de Bruggenstichting à €45,- (incl. btw),
  • leden van IABSE, Bouwen met Staal en Betonvereniging à €80,- (incl. btw),
  • overige belangstellenden à €105,- (incl. btw),
  • studenten/docenten à €10,- (incl. btw).

U kunt zich hier aanmelden voor de Bruggendag.

Advertisment ad adsense adlogger