Brug van het Fort bij De Kwakel weer als nieuw

Civiel techniekonderneming Griekspoor uit Nieuw-Vennep heeft een nieuw visitekaartje afgegeven met de nieuwe brug van het Fort bij De Kwakel, die dringend aan vervanging toe was.

De betonnen landhoofden waren al in de werkplaats van Griekspoor geproduceerd

De gemeente Uithoorn constateerde dat de landhoofden van de brug Fort bij De Kwakel over de Ringvaart scheuren vertoonden en begonnen over te hellen. De uitdaging van het project was de moeilijk te bereiken locatie met zwaar materieel en de enige toegang tot het Fort.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden viel de keuze na verschillende aanbiedingen op civiele-techniekonderneming Griekspoor, zij hebben in zes weken tijd de brug compleet vervangen.
Eerst is een tijdelijke brug aangelegd, zodat het verkeer geen hinder ondervond. Daarna is de bestaande brug gesloopt en het werk aan de nieuwe brug gestart.

Na het aanbrengen van de nieuwe fundering en beschoeiing zijn de nieuwe betonnen landhoofden geplaatst. Die waren al in de werkplaats van Griekspoor geproduceerd, waardoor de overlast tijdens het plaatsen beperkt kon blijven.

In diezelfde werkplaats is de nieuwe brug met houten brugdek en de slijtlagen al zoveel mogelijk voorgemonteerd, zodat de brug in korte tijd kon worden geplaatst. Na de laatste werkzaamheden aan beschoeiing, buispalen en funderingsbalken zijn de drie brugdekken uiteindelijk op hun plaats gehesen.

Advertisment ad adsense adlogger