Werkzaamheden A6

A6 Heiwerkzaamheden

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op de A6 ter hoogte van de aansluiting met de Hogering (afrit 3 Almere Stad-West). Vanaf maandag 19 januari tot half maart wordt gewerkt aan de fundering van het nieuwe viaduct over de A6. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidoverlast.

Heien

Op maandag 19 januari 2015 is gestart met het heien van palen voor het viaduct over de A6. De komende twee weken zullen deze werkzaamheden overdag worden uitgevoerd, van 7:00 uur tot 19:00 uur.

‘s Avonds en ‘s nachts

In de nacht van vrijdag 6 februari t/m woensdag 18 februari worden er palen ingetrild en geheid. Dit moet ’s nachts, van 21:00 uur tot 5:00 uur, gebeuren in verband met de veiligheid en de doorstroming van het wegverkeer. Hiervoor worden één of meerdere rijstroken op de A6 afgesloten. Het uitvoeren van de werkzaamheden vindt doordeweeks en in het weekend plaats. Het is helaas onvermijdelijk dat deze werkzaamheden ook in de nachtelijke uren worden uitgevoerd en geluidoverlast veroorzaken. Op 6 en 7 maart wordt ook in de nacht gewerkt.

Planning

Eind januari 2015 starten de betonwerkzaamheden aan het viaduct. Het viaduct is naar verwachting eind 2015 gereed. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Om de doorstroming te verbeteren, verbreedt Rijkswaterstaat de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere met één of meer rijstroken. Hierdoor moet de Randstad beter bereikbaar worden. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot, door een goede inpassing van de weg in het landschap en de aanleg van meer en hogere geluidsschermen.

Advertisment ad adsense adlogger