Splitsingsdam Nieuwe Waterweg aangepakt

Splitsingsdam Nieuwe Waterweg aangepakt

Eerste stap gezet om knelpunt Breediep te verhelpen

Vorige week is de eerste stap gezet in het aanpassen van de splitsingsdam in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor de verdere werkzaamheden aan het verbreden van Breediep. Onder coördinatie van ingenieursbureau LievenseCSO is de olieleiding die in de dam ligt over een lengte van 700 meter verlegd met een horizontaal gestuurde boring. Splitsingsdam Nieuwe Waterweg aangepakt.

Inkorten splitsingsdam

Door het steeds drukker wordende scheepvaartverkeer, wordt al tijden een knelpunt verwacht in het Breediep. Havenbedrijf Rotterdam is daarom gestart met de voorbereidingen om het Breediep te verbreden naar circa 350 meter op NAP hoogte. Het inkorten van de splitsingsdam, die een verbinding vormt tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal, is daarvoor essentieel. Het aanpassen van de olieleiding in de dam is de eerst voorbereidende stap in dit project.

Bijdrage ontwikkeling havengebied

Tjeerd van der Laag, adjunct-directeur leidingen en infrastructuur bij LievenseCSO: ‘De olieleiding komt vanaf drie olieplatforms in de Noordzee en loopt naar een raffinaderij in het Rotterdams Havengebied. Met een horizontaal gestuurde boring over een lengte van 700 meter is de leiding verlegd. In juni van dit jaar wordt het nieuwe deel van de olieleiding aangesloten. Het is fascinerend om op deze unieke locatie, midden in het havengebied van Rotterdam, een project te realiseren. En mooi om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het havengebied.’

Advertisment ad adsense adlogger