Waterkennis van Arcadis voor beschermen metrotunnels NYC

Nederlandse waterkennis voor beschermen metrotunnels NYC

Een succes voor Nederland en haar waterkennis. Het Nederlandse ingenieursbureau Arcadis krijgt een hoofdrol in het beschermen van de metrotunnels in New York. Het ingenieursbedrijf geeft aan erg trots te zijn op het binnenhalen van dit project.

Tijdens orkaan Sandy, die in 2012 over New York ging, zijn onder andere de metrotunnels volgelopen met water. Hoewel het water er binnen enkele dagen uit was gepompt, konden veel metrolijnen niet rijden doordat er veel hersteld moest worden. Op sommige plekken moest de bedrading geheel vervangen worden.

Op zoek naar innovatieve oplossingen

Het bureau gaat bekijken welke stations het meest kwetsbaar zijn en hoe deze stations beschermd kunnen worden, maar ook wordt er bekeken wat voor golven er kunnen komen. Het ingenieursbedrijf geeft aan gebruik te willen gaan maken van innovatieve (nu nog onbekende) oplossingen.

Waterkennis

De Nederlandse adviseur (Henk Ovink) van de Amerikaanse minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling heeft een ontwerpwedstrijd uitgezet onder ingenieurs. Zij moesten met innovatieve plannen komen om de stad in de toekomst te beschermen zonder dat het een hoog ommuurde vesting wordt. Naar aanleiding van de wedstrijd kwam vooral naar voren dat er brede bufferzones met natuur en banken en riffen voor de kust moeten komen. Daarnaast moet er een bermen- en dijkenstelsel worden gecreëerd waarop recreatie mogelijk is. Aan de hand van deze oplossingen worden er geen barrières gebouwd maar juist een heel ecosysteem.

Het is niet de eerste keer dat het bureau een klus in Amerika heeft. Na afloop van orkaan Katrina die in 2005 over New Orleans woedde, werd Arcadis ook ingeschakeld.

Advertisment ad adsense adlogger