Winnaar Herman Wijffels Innovatieprijs bekend

Winnaar Herman Wijffels Prijs

Dit jaar is de Herman Wijffels Innovatieprijs gewonnen door Wijkbedrijf Bilgaard. Het Wijkbedrijf nam de prijs ontvangst uit de handen van Herman Wijffels. Met deze prijs wint de organisatie €30.000, met dit geld kan de innovatie verder worden ontwikkeld.

Wijkbedrijf Bilgaard was een van de drie genomineerde in de categorie Zorg & Welzijn. In het juryrapport is beschreven dat het bewonderingswaardig is dat vier bedrijven die samen het Wijkbedrijf vormen, niet alleen woningen renoveren maar daarbij ook de wijk vitaliseren.

Wijkbedrijf Bilgaard

Het Wijkbedrijf Bilgaard zorgt voor duurzame wijkverbetering. In Leeuwarden hebben partners Dijkstra Draisma, KUUB, Ekwadraat en KAW hiervoor het Wijkbedrijf opgezet als antwoord op de ‘Slim&Snel’selectie van woningcorporatie WoonFriesland.
Wijkbedrijf Bilgaard zet samen met de wijkbewoners een serviceteam op. Dit serviceteam wordt ingezet op het meerjarenonderhoud van de woningen, het groenonderhoud en leefbaarheidsprojecten. De leden van het serviceteam krijgen voor dit werk een financiële vergoeding. Door deze vergoeding lonkt het arbeidsperspectief. Om geld te besparen houdt de organisatie zich ook bezig met duurzame energie. Via biomassacentrales en zonnepanelen wordt energie opgewekt. Het geld wat hier mee wordt bespaard, gaat terug naar de wijk.

De Herman Wijffels Innovatieprijs

De jury oordeelde dat het aspect samenwerking, met daarbij op een duurzame manier te werk gaan er voor zorgt dat het wijkbedrijf een terechte winnaar is. De prijs maakt het mogelijk om de innovatie landelijk door te voeren. Vanuit de 242 inzending is wijkbedrijf Bilgaard uit Leeuwarden de eerste geworden in de categorie Zorg & Welzijn. In totaal zijn er drie categorieën Food & Agri, Zorg & Welzijn en Circulaire economie. Op 30 oktober 2014 werd de winnaar bekend gemaakt.

Advertisment ad adsense adlogger