Dossier: Tiny Houses

Dossier: Tiny Houses

Kleiner wonen is in. Is dat een trend of een hype? Tiny of micro bouwen en wonen, wat is dat nu precies? In dit dossier over Tiny Houses en Micro Wonen een overzicht van de B+U publicaties over dit onderwerp, met nieuws, voorbeelden, gerealiseerde projecten en informatie over het draagvlak binnen de overheden.

Door de druk op de woningmarkt is er veel vraag naar Tiny Houses

Tiny House hausse

‘De voorkeur voor klein wonen groeit en er wordt kleiner gebouwd.’ concluderen Bart Dopper & Esther Geuting van Stec Groep naar aanleiding van hun marktonderzoek ‘klein wonen, trend of hype . De trendbreuk is nog vers, maar de aanwijzingen zijn sterk. Marktonderzoek leerde dat al 1 op de 10 huurders in een Tiny House zou willen wonen.
Lees meer …

Tiny houses in Nijkerk

Er komen 28 tiny houses voor Woningstichting Nijkerk. De Heijmans One-woningen zijn geprefabriceerd en verplaatsbare huisjes die in 1 dag kunnen worden opgebouwd. Onlangs plaatste men ook 20 woningen in Veldhoven. In 2016 zijn in Weert, Panningen en America 52 Heijmans ONE’s neergezet en werden er zes woningen in Schijndel in gebruik genomen.
Lees meer …

Dossier: Tiny Houses

Een week lang tiny houses

Almere is een dikke week in de ban van Klein Wonen. Na de druk bezochte opening van de Grote Tiny Housing manifestatie op 30 september jl. en de uitzending van de documentaire over Tiny Housing van Robert Wiering op zondag 1 oktober bij Kunstuur (AVROTROS), was het op dinsdag de beurt aan het evenement ‘Klein wonen, Grootse blik’.
Lees meer …

Grote Tiny Housing manifestatie in Almere

Van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober vindt de Grote Tiny Housing Publieksmanifestatie plaats in het Homeruskwartier in Almere Poort. Tijdens deze eerste Tiny Housingmanifestatie wordt onderzocht of er een serieuze bouwstroom mogelijk is in Almere.
Lees meer …

Wikkelhouse – Huis van 24 lagen karton – ACHTERGRONDARTIKEL –

Al in 1996 bedenkt verpakkingsfabrikant en ontwerper René Snel het Wikkelhuis: van golfkarton, snel te produceren, betaalbaar en vriendelijk voor het milieu. De tijd lijkt er niet rijp voor: ‘Ik werd slechts meewarig aangekeken als ik erover vertelde. Het woord duurzaam bestond volgens mij nog niet eens.’ Gelukkig krijgt zijn bijzondere ontwerp nu een tweede kans.
Lees meer …

Dossier: Tiny Houses

Urban Cabin: een tiny house als stedelijk rustpunt

Midden in een verlaten industriegebied in Amsterdam Noord staat sinds kort een minihuisje, met daar omheen een miniparkje. Het gaat om de Urban Cabin, een volledig 3D geprint huisje van bioplastic. Het huisje is een ontwerpend onderzoek naar compacte en duurzame woonoplossingen in stedelijke gebieden.
Lees meer …

Tiny house bezig aan opmars

Lente 2016 lijkt het moment daar: de doorbraak van het tiny house in Nederland. Plotseling blijkt overal in Nederland te worden geknutseld aan zelfgebouwde, zelfvoorzienende minihuisjes. De plaatjes spreken tot de verbeelding, de media staan er vol mee. Een nieuwe woonvorm, die vraagt om ‘experiment, testlocaties en bestuurders die hun nek uitsteken’.
Lees meer …

In Almere aan de slag met bouw Tiny House

De winnaars van de BouwExpo Tiny Housing in Almere zijn bekend. Deze zomer kunnen ze aan de slag met de bouw van hun tiny house in Almere Poort. Via de prijsvraag riep de gemeente op om ontwerpen in te dienen voor een tiny house. Uit een groot aantal inzenders werd door een geselecteerde jury de gelukkigen gekozen die nu daadwerkelijk in een eigen Tiny house kunnen gaan wonen.
Lees meer …

Dossier: Tiny Houses

BouwEXPO Tiny Housing toont toekomst Tiny House

BouwEXPO Tiny Housing toont toekomst Tiny House De Tiny House beweging lijkt de afgelopen maand definitief tot Nederland te zijn doorgedrongen. Na de eerste voorbeelden van bewoonde Tiny Houses in Alkmaar en Ouddorp , gaat nu ook Almere aan de slag. En wel in de overtreffende trap. Afgelopen week werd in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) de expositie ‘Tiny Housing Ontdekt’ gestart.
Lees meer …

Wie heeft het eerste Tiny House van Nederland?

Het eerste tiny house van Nederland staat in Alkmaar. Of toch in Ouddorp? Deze week verscheen er zowel in tv-programma EenVandaag, als op RTV Rijnmond, een bericht over het eerste tiny house van Nederland. Het ging echter om twee verschillende huisjes. Beide bewoners hebben hun tiny house, een gebouwtje van maximaal 50 vierkante meter op wielen, zelf gebouwd en beiden zeggen dat ze de eerste zijn. De verwachting is in ieder geval dat er sprake is van het begin van een grotere beweging in Nederland.
Lees meer …

Prijsvraag levert veel ideeën voor vluchtelingenhuisjes

De opdracht was om een mooi nieuw ontwerp te verzinnen voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen. De winnende ideeën voor innovatieve vluchtelingenhuisjes raken naast vluchtelingenopvang ook nog eens andere maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, krimp en studenten- en seniorenhuisvesting.
Lees meer …

Dossier: Tiny Houses

Advertisment ad adsense adlogger